Украински шофьори попаднаха под руски самолетен обстрел. Те са евакуирали

...
Украински шофьори попаднаха под руски самолетен обстрел. Те са евакуирали
Коментари Харесай

Руски самолети обстрелвали автобуси с евакуиращи се от Украйна

Украински водачи попаднаха под съветски самолетен обстрел. Те са евакуирали китайски жители към Молдова. Въпреки претърпяното и двамата водачи не престават да избавят хора от войната. Те дойдоха във Варна с следващата група бежанци, съобщи Българска национална телевизия.

Евгений и Александър са попаднали под директен обстрел с ракети, изстреляни от два самолета и както споделиха, „по знамение оцеляхме всички“. Инцидентът става при четвъртото им минаване по този маршрут – към Кишинев през Затока към Белгород-Днестровски.

Сега пътят към този момент е затворен и сътрудниците им минават през граничния пункт Паланка. И двамата водачи бяха извънредно спокойни, до момента в който разказваха къде са оставили простреляния си рейс за ремонт единствено, с цел да вземат нов и да потеглят с следващата група бежанци.

Късно вечерта Евгений и Александър идват във Варна с 40 украински дами и деца. Този път никой не е стрелял по тях, както се е случило на 60 километра от Одеса при предходния им курс.

„Обстреляха рейса, целият е в дупки, ето снарядите, един снаряд е в ръцете ми и доста още се търкалят тук. Бяхме с пасажери, попаднахме под съветски бомбардировач, който хвърли цялостен куп неразбираемо какво – ракети или нещо друго, снаряди. По знамение останахме живи, никой не пострада“, описа Евгений.

Евгений Салников е от Одеса, на 52 години е и повече от 30 години работи като водач на рейс. Досега не са стреляли по него.

„Дойдоха два самолета – единият по-високо, вторият мина доста ниско, на процедура паралелно с рейса, на към 150-200 метра. В този миг бяхме сами на шосето, на тясно място, с ниска скорост. Имаше гърмеж, светлини, по рейса стартира да трака нещо“, добави Евгений Салников.

Шофьорите прикриват рейса зад изоставена постройка, тя поема част от удара. 48-те китайски жители са евакуирани благодарение на минаващи коли.

„Самолетите несъмнено са ни видели, без подозрение. Докато пресичахме моста, един прелетя към морето, а тези два пристигнаха откъм морето. Не знам каква е била задачата им. Ако задачата им е била директно рейсът, то не знам по какъв начин да го дефинира. Ако е била друго, очевидно сме попаднали там, където е трябвало да бомбардират. А бомбите са от неразрешените за приложимост, доколкото аз разбирам – касетъчни. Защото от една бомба излитаха по 15-20 дребни снаряда“, разясни Евгений Салников.

Според него задачата на съветските военни е да отворят сухопътни коридори към Крим и към Приднестровието в Молдова, откъдето съгласно него съветски войски също нападат Украйна. Въпреки това той няма подозрение по какъв начин ще свърши войната.

„Ще свърши с нашата победа, без подозрение. Защото народът ни по този начин се сплоти, че няма по какъв начин да стане друго. Всички ще излезем, без децата, само че с дамите и ще се браним“, сподели още Евгений Салников.

И той, и сътрудника му Александър не престават да работят. Новият рейс на Евгений и Александър потегля назад към Украйна незабавно щом пасажерите му слизат във Варна, с цел да се върне с още бягащи от войната.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР