Украински разследващи съобщиха, че държавни средства на стойност милиони долари,

...
Украински разследващи съобщиха, че държавни средства на стойност милиони долари,
Коментари Харесай

Киев разкри, че висши служители са откраднали $7 млн., предназначени за купуване на бронежилетки

Украински проверяващи оповестиха, че държавни средства на стойност милиони долари, предопределени за закупуване на бронежилетки, са били нелегално присвоени, съобщи ДПА.

По оценка на проверяващите откраднатите средства са на стойност 250 милиона гривни (6,8 милиона долара). Сред обвинените са висши чиновници в украинското патентно ведомство, върховен чиновник в министерството на стопанската система и началник на организация за даване на помощ.

Разследващите в Киев считат, че парите са били трансферирани на доброволческа организация и са били предопределени за закупуване на бронежилетки за украински военни. Вместо това те били изплатени на фиктивни компании и в последна сметка се оказали владеене на обвинените, оповестява Българска телеграфна агенция.

Въпреки извършените през последните години промени, украинските държавни чиновници са считани за податливи на корупция. В контрастност с тях гражданските организации оказват помощ на страната да се опълчи на съветската експанзия. Хиляди доброволци оказват помощ на разселени хора и съседи, чиито домове са били разрушени. Те набират за армията пари и артикули - от спални чували и бронежилетки до бойни машини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР