Украински противовъздушни части атакуваха дронове за трета поредна нощ в

...
Украински противовъздушни части атакуваха дронове за трета поредна нощ в
Коментари Харесай

Един загинал при атака с дронове срещу Киев

Украински противовъздушни елементи нападнаха дронове за трета поредна нощ в и към Киев в четвъртък, предизвиквайки пожари и падащи парчета в няколко региона и убивайки минимум един човек, споделиха публични лица, представени от " Ройтерс ".

Кметът Виталий Кличко, пишейки в Telegram, сподели, че тялото на един гражданин е било намерено, когато службите за незабавна помощ потушили пожар в историческия Подолски регион.

С детонации, които отекнаха в столицата и други районни центрове повече от 500 дни след нашествието на Русия, военните обявиха, че украинските сили напредват в контранастъплението си по фронтовите линии на изток и юг.

Още двама души бяха ранени в регион Шевченкивски на запад , където се възпламени балкон в жилищна постройка. Отломки удариха и централния квартал Соломянски.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко описа нападението като " всеобща офанзива " от ирански дронове Shahed, които са се доближили от разнообразни направления. 

Събитията съответстват със срещата на върха на НАТО в Литва, на която Украйна беше похвалена за даването на основа за сигурност на страната за първи път от оповестяването на нейната самостоятелност. Въпреки това, президентът Володимир Зеленски изрази отчаяние,.

Двадесет и четири часа по-рано Украйна смъкна 11 от 15 ирански дрона, изстреляни от Русия, а двама души бяха ранени при пожар, породен от офанзивата против Киев. Възрастен мъж беше погубен при обстрел на южния град Херсон.

На фронтовата линия украинските сили оповестиха за прогрес в региона на Бахмут , като стопират опитите на съветските сили за нахлуване към градовете на север и запад. На юг те не престават настъплението си към Азовско море.

Руското министерство на защитата заяви, че са отблъснали 30 украински офанзиви в регионите на Донецк и Луганск през последните 24 часа.

Все още не е било доказано от самостоятелни източници какви тъкмо промени са се случили на бойното поле. Украйна обаче твърди, че управлява издигнати позиции, позволяващи директни удари по Бахмут.
 ISW: Реакции в Украйна и Русия след срещата на НАТО във Вилнюс
ISW: Реакции в Украйна и Русия след срещата на НАТО във Вилнюс

Това проучва в дневния си отчет за фронта в Украйна Институтът за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР