Украински пилот се превърна в герой, след като успя на

...
Украински пилот се превърна в герой, след като успя на
Коментари Харесай

Герой! Пилот на сляпо приземи самолет с потрошени стъкла

Украински водач се трансформира в воин, откакто съумя на сляпо да приземи аероплан с потрошени предни стъкла, оповестиха турските медии. Самолет на „ Atlas Global “ със 121 пасажери и 6-членен екипаж изиска позволение за спешно кацане на интернационалното летище „ Ататюрк “ в Истанбул.

Въпреки че пистите бяха затворени поради тежките метеорологични условия, летищните управляващи дадоха позволение за кацане на капитан Александър Акопов. Той разгласи спешно състояние, откакто градушка помля стъклата и носовата част на машината - Еърбъс А320.

Огромни части градушка потрошиха стъклата и водачите на процедура нямаха никаква видимост. Едва няколко минути след излитането самолетът, летящ за Кипър, е попаднал в епицентъра на мощна стихия.

Въпреки рисковете и нулевата видимост водачът съумя да кацне сполучливо и да избави живота на пасажерите и екипажа си. Украинските президент Петро Порошенко поздрави опитния водач.

Някои от пасажерите са почнали да плачат и да се молят на борда, откакто самолетът е попаднал в мощна стихия. Пилотите и пасажерите са чествали сполучливото кацане като „ второ раждане “.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР