Украински магистрат, който наскоро бе обявен за един от най-добрите

...
Украински магистрат, който наскоро бе обявен за един от най-добрите
Коментари Харесай

Висщ украински прокурор е ключова фигура в скандала за импийчмънт на Тръмп

Украински магистрат, който неотдавна бе разгласен за един от най-хубавите прокурори на страната, скрито е работил като основен състезател в акцията на Рудолф Джулиани за търсене на информация в страната, която може да навреди на политическите съперници на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа украйнският уебсайт „ Проект за докладване на корупцията “ (OCCRP).
Гюндуз Мамедов е назначен за заместител основен прокурор в петък 18 октомври, съгласно изказване на генералната прокуратура на Украйна. Работейки през последните години като основен прокурор в окупираната от Русия област Крим, Мамедов значително се скри от публичното внимание поради присъединяване си в украинските следствия на Джулиани.
Но документи и изявленията демонстрират, че Мамедов в действителност е бил основен участник в организирането на най-малко две срещи, които в този момент са в центъра на следствието на Конгреса за импийчмънт на Тръмп.
Разкритото дава повече детайлности за това по какъв начин персоналният юрист на Тръмп Джулиани влиза в контакт с сегашни и някогашни висши украински прокурори, които настояват, че имат нездравословна за противниците на Тръмп информация.
Участието на Мамедов е в ролята на медиатор сред някогашния основен прокурор Юрий Луценко и двама сътрудници във Флорида на Джулиани, Лев Парнас и Игор Фруман, които бяха упрекнати в нелегално финансиране на американски политически акции с непознати пари. Разследване през юли на OCCRP и BuzzFeed News откри, че Парнас и Фруман са основни медиатори сред Джулиани и украинските прокурори.
Мамедов и Хлиб Загорий, по това време украински народен представител, са придружавали Луценко на срещи с Джулиани, Парнас и Фруман в Ню Йорк на 25 и 26 януари, съгласно протоколи от съвещанията, предадени на комисията от генералния контрольор на Държавния департамент на Съединени американски щати.
По време на срещите Луценко е снабдил Джулиани с редица недоказани обвинявания против някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, неговия наследник Хънтър и чиновници в посолството на Съединени американски щати в Киев, в това число тогавашния дипломат в Украйна Мари Йованович, демонстрира протоколът, с който уеб сайтът твърди, че разполага.
И Мамедов, и Загорий участваха в срещите, споделя Луценко в изявление.
„ Те бяха там като частни жители “, споделя Луценко. „ Мамедов беше един от хората, които изпратиха поканата за среща на Джулиани.
Предложението, той да се срещне с Джулиани, пристигна от Парнас и Фруман, твърди Луценко, и беше предадено на чиновниците от Мамедов. Той добави, че Мамедов познава сътрудниците на Джулиани от Одеса. В Черноморския град са множеството офиси на Fruman, през 90-те и началото на 2000 година.
Мамедов също посредничи за друга февруарска среща сред него и Джулиани в полската столица, Варшава, признава още Луценко.
 Мамедов отхвърля изявление за уеб страницата. В отговор на въпросите на жупналистите, от основната украинска прокуратура са създали изказване, че Мамедов е нараснал въз основа на „ обилни резултати “, които е постигнал като прокурор на Крим.
 Украинският народен представител Загорий, който също участва на януарските срещи в Ню Йорк, е притежател на фармацевтична компания. Той, дружно с Луценко е бил доближен на някогашния президент Петро Порошенко. Загорий е бил на срещите в ролята на преводач, споделя Луценко.
„ Помолих го да отиде там, ако не разбирам нещо, защото се притеснявах за британския си в Ню Йорк. Понякога Загорий говореше, когато Джулиани не можеше да разбере британския ми ", споделя в изявлението той
Загорий споделя пред кореспондент на уеб страницата, че е бил в Ню Йорк по персонален бизнес въпрос и е закусвал с Луценко сутринта в деня на първите срещи, 25 януари, по молба на основния прокурор. Той твърди, че най-вече Джулиани и Луценко са разговаряли всъщност, до момента в който другите са седяли в профил. 
Подобно на Луценко, Загорий споделя, че самодейността за срещите през януари е пристигнала от американците. Мамедов, който не приказва британски, е бил просто медиатор. 
„ Ролята на Мамедов беше да свърже Джулиани с Луценко посредством Фруман “, сподели Загорий. 
От своя страна Джулаини твърди, че точно украинските прокурори са подхванали самодейността, да го снабдят с обвиняванията, станали основа на неговата акция.
„ Това е информация, която ми беше дадена “, съобщи Джулиани пред Fox News при започване на октомври. „ Не желаех да диря Джо Байдън. Украинците донесоха основни доказателства за украински връзка с Хилари Клинтън, с DNC, компанията на Джордж Сорос. Направо ги поставиха в скута ми+. 
Според федералното обвиняване има интервенция на украински чиновник, който от този момент е разпознат като Луценко.
 „ Видях известията в медиите, само че има 40 милиона души в Украйна “, споделя Лариса Сарган, представител на някогашния основен прокурор и нито удостоверява, нито отхвърля, че Луценко е помолил другите да работят от негово име.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР