Украински кръстник бе отвлечен снощи в Москва, а престъплението приличаше

Украински кръстник бе отвлечен снощи в Москва, а престъплението приличаше ...

Отвлякоха украински кръстник при среднощен екшън в Москва.


Украински кръстник бе отвлечен снощи в Москва, а престъплението приличаше на сцена от екшън, предаде лайф.ру.

Група яки  мъже нахлуха в известно заведение в руска столица и нападнаха клиент. Атакуваният отговори на ударите и кафенето се превърна в бойно поле. По време на схватката имаше изстрели, които раниха мъжа. Нападателите го извлякоха от салона, натовариха жертвата на престъплението в багажника на лек автомобил и заминаха неизвестна посока.

Московската полиция днес разкри, че похитеният е Юрий Василенко. Той е тартор на украинска мафиотска групировка. Кръстникът вероятно е замесен в убийството на бившия руски депутат Денис Вороненков. Експарламентаристът от Комунистическата партия на Руската федерация в Държавната дума (долната камара на федералния парламент в Москва) бе разстрелян през март 2017 г. в Киев. Покойният и неговата съпруга Мария Максакова се преселиха в Украйна година по-рано.

Отвлеченият вероятно е сред организаторите на разстрел на един от лидерите на т.нар. Опълчение в Донбас. Водачът на паравоенното формирование, което се бие срещу подразделенията под командването на Киев в Източна Украйна - Евгений Жилин, бе убит в Москва през 2016 г.

Полицията допълни, че Василенко е живеел в руската столица нелегално. Ние установихме, че той е наел квартира в югоизточната  част на града с подправени документи. При обиска в жилището бяха намерени и конфискувани огнестрелни оръжия, сред които и снайперски пушки, боеприпаси и взривни вещества, заявиха от местното МВР.

 

Източник: novini.bg