Украински и руски представители ще проведат разговори в Истанбул във

...
Украински и руски представители ще проведат разговори в Истанбул във
Коментари Харесай

Руската и украинската делегации са вече в Истанбул

Украински и съветски представители ще проведат диалози в Истанбул във вторник . Очаква се те да проведат диалози по филантропични въпроси и да се опитат да договорят преустановяване на огъня.

Първа в Турция дойде съветска делегация, а малко по-късно и украинска, написа BBC. Украйна ще бъде показана на диалозите от министъра на защитата Олексий Резников, съветника на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк и Давид Арахамия от парламентарната секта на ръководещата партия " Слуга на народа ". Руската страна се управлява по традиция от съветника на Путин Владимир Медински.

Според представители на страните персоналната среща ще бъде последвана от съвещания във видеоформат, които се организират постоянно в последно време. Разговорите ще се проведат в двореца " Долмабахче " в Истанбул и се чака да стартират след 10:00 ч. локално време.

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба съобщи, че минималната задача на Киев е да " реши филантропичните проблеми " , а оптималната стратегия е преустановяване на огъня и реализиране на устойчиви съглашения за това. " Ние не търгуваме с хора, земя и суверенитет. Позицията ни е непоклатима ", споделя Кулеба.

Наред с други неща Русия изисква от Украйна да се откаже от желанието си да се причисли към НАТО и както съобщи към този момент украинският президент Зеленски, по този въпрос са вероятни взаимни отстъпки. По някои други противоречиви въпроси, в това число ориста на сепаратистките формирования в Донбас и статута на Крим, страните са оптимално раздалечени.

Преди няколко дни, Медински оцени извършените онлайн договаряния като " доближаване по дребните въпроси и застой по главните политическите такива ".

По оценка на Пентагона последните маневри на съветската войска в Източна Украйна демонстрират, че завладяването на Донбас се е трансформирало в приоритет за съветското командване .

Най-активно нахлуване се следи в Харковска област, като съгласно американските военни фокусът върху Донбас се изяснява с желанието да се блокират частите на украинските сили в региона, да им се попречи да се придвижат към други бойни полета, само че и да се придобие мощна разменна монета за идните договаряния.

Като сериозното нахлуване към столицата към този момент е спряло.

Министерството на защитата на Съединени американски щати пресметна, че Русия към този момент е употребила 1370 ракети против Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР