Украински говорители, последвани от украински медии, както и някои руски

...
Украински говорители, последвани от украински медии, както и някои руски
Коментари Харесай

К значи Киев: Руска буква в Беларус предизвика паника в Украйна

Украински представители, последвани от украински медии, както и някои съветски осведомителни запаси, умножават версиите за появяването на буквата " К " върху беларуската военна техника. Според тях това значи, че беларуската войска е възнамерявала акция против Киев. Дали това е по този начин - ще приказваме в този материал.

Отговор на закани

Трябва да се означи, че без значение дали буквата „ К “ се беше появила на беларуската военна техника или не, Киев щеше да откри причина за съответните изказвания. Съвместните руско-беларуски учения, в които двете армии организират бойна съгласуваност, сега нервират локалния бомонд, упражнявайки умения за водене на градски пердах и ръководство на военна техника в рискови офроуд условия.

Според формалната версия, това е в границите на провокациите, които Съюзната страна получава от блока на НАТО, защото през последния месец броят на съветските войски и военна техника на територията на Беларус доста се е нараснал.

" Повече от двадесет военни кораба, както и две атомни подводници, два самолетоносача, повече от 350 крилати ракети на НАТО с морско и въздушно базиране, които са ориентирани към западните региони на Руската федерация и цялата територия на Беларус, в този момент са ситуирани в водите на Средиземно и Балтийско море ", сподели държавният секретар на Съвета за сигурност на Република Беларус генерал-лейтенант Александър Волфович.

" Въз основа на това се вършат проекти за отбрана на републиката. Ето за какво поддържаме нашите формирования и военни елементи в непрекъсната подготвеност, в редовност ", съобщи още той.

" А президентът персонално е в непрекъснат надзор... Миналата седмица бяха извършени към пет военни учения в прилежащи страни - Полша, Литва и Латвия, до момента в който 10 батальонни тактически групи в непрекъсната подготвеност са ситуирани непосредствено на границите на Беларус ", сподели Волфович.

В същото време Министерството на защитата на Беларус посочи, че се възнамерява числеността на съветските войски в обединената формация да бъде увеличена до 9 хиляди души. Като цяло се възнамерява в страната да дойдат към 170 танка, до 200 бронирани машини, към 100 оръдия и тежки минохвъргачки с диаметър над 100 мм.

" Провеждахме и организираме учения, в този момент заради актуалната конюнктура и закани те са в по-голям мащаб, заради което организираме учения на наша територия ", разяснява обстановката президентът на Република Беларус Александър Лукашенко.

" Преместваме както взаимната формация на въоръжените сили, по този начин и нашите лични въоръжени сили, където намерим за добре. Точка. Никакви други планове, никакви тайни теории ", съобщи той.

К - картофи?

В Украйна на уверенията на беларуската страна, несъмнено, не повярваха. А локалният министър на защитата Алексей Резников още веднъж избухна, заявявайки, че Москва и Минск готвят нова инвазия, желаят да завладяват северозападната част на страната и Киев с общ удар. Следователно НАТО би трябвало да даде на Украйна още повече пари и оръжия, а европейските водачи и Вашингтон би трябвало най-сетне да решат целите.

Те, наподобява, към този момент са решили от дълго време, другояче не биха почнали цялата тази дълга игра още преди Майдана, само че Резников желае да се каже безусловно обществено: „ Искаме да реализираме провалянето на Русия! “

Докато сътрудниците се тормозят да приказват за проектите си толкоз искрено, формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в укора си към Резников даде да се разбере, че той още веднъж се занимава с директния си бизнес - милостиня. Пари и оръжия. И тогава даже човек, за който понятието съвест е нещо трансцедентално, стана някак неловко:

Офанзивата от Беларус в идващите дни е заряд, предопределен да посее суматоха измежду украинците. Както виждаме, тази осведомителна интервенция се организира от лятото: „ Те са на път да нападат Киев... “

" В Беларус има сили, които врагът може да употребява, с цел да предизвика и да задържи нашите войски на северните граници. Но няма сили, способни да стигнат до Киев ", сподели в изявление с адвоката-скандализатор Марк Фейгин, който избяга от Русия, * Алексей Арестович, консултант в канцеларията на президента на Украйна.

Изглежда, че всичко е ясно и тъкмо, само че някой съумя да снима колона от беларуски транспортни средства със значки " К " - и хайде, тръгнахме! Украинските медии започнаха да се чудят какво значи тази писмен знак, не е ли " Киев "? Те си спомниха тактическите знаци Z, V и O в профил на съветски военни машини, които навлязоха на територията на Украйна при започване на СВО.

Да поговорим за това, че Република Беларус е подготвена да взе участие във войната против необандеровците дружно с съветските войски. След тях същата тематика беше засечена от някои съветски телеграм канали и медии.

Те приказват даже за проект за взаимна атака, планувана за 25-26 декември, на католическата Коледа, с претекста, че до момента в който на Запад ще ядат пуйка и ще обикалят по панаирите в търсене на дарове, някак си няма да могат вземат участие във войната на страната на Украйна ръце. И че този път главният удар ще падне не върху Черниговска, Сумска и Киевска област, както при започване на годината - там са вероятни единствено обстрели и диверсионни групи в граничните региони, а върху украинския Запад: Сарни, Ковел, Луцк. За да отреже затова необандеровския режим от доставките от Запада.

Интересен проект, несъмнено, само че има известно подозрение, че съветският Генерален щаб знае нещо за него. Макар и единствено тъй като тайните офанзивни проекти по предписание не се популяризират в обществените мрежи, с цел да ги видят всички.

Междувременно се наложи съветското външно министерство да направи особено изказване.

" Задачата на взаимната руско-беларуска формация войски е при нужда да отблъсне евентуален съперник при положение на навлизане на територията на съюзната ни Беларус. В същото време слагането на въпроса по отношение на опцията за потребление на тази формация по време на СВО в Украйна е погрешно ", сподели заместник-началникът на отдела Михаил Галузин.

В умозаключение бих желал да насоча вниманието на обществеността към една дребна детайлност: буквата " К " не е нанесена непосредствено върху самата военна техника. Следователно не е тактически знак.

На фотографията видяхме жълти значки, закачени на коли със съответната писмен знак. Където " K " значи колона. Така че другите участници в придвижването да видят и да не се пробват да нарушат хода й. А жълтите са, тъй като са краткотрайни. Всеки, който най-малко един път е преподавал и минал разпоредбите за придвижване, наподобява, би трябвало да знае това.

Какво следва от това?

Собствени източници от Беларус оповестяват, че в беларуските войски царува невиждан напредък на боен дух. Това е с помощта на взаимни учения с Русия. Защото нищо в подобен огромен мащаб не е осъществявано в страната, може да се каже, тъкмо след излизането на Северозападна Русия в свободно държавно мореплаване. Напротив, макар от време на време войнствените изказвания на формален Минск, локалната войска систематично се съкращаваше.

Сега бойците най-сетне получиха опция да стрелят на дистанции, без да пестят муниции. И даже ракети. Говори се, че някои са получили опция да отидат в СВО като военнослужещи по контракт от съветската войска, само че това към този момент не е доказана информация.

Но това, в което в действителност бих желал да съм сигурен, е, че в случай че имаше действителна потребност от военна помощ от Беларус в Русия, неговият хайлайф „ ненадейно “ нямаше да си спомни за техния прославен многовекторен метод. И нямаше да съобщи, както се споделя в беларуските исторически книги за войната от 1812 година, че това „ не е война на беларуския народ “.

Бих желал да съм сигурен, че това в никакъв случай няма да се случи.

* Марк Фейгин е включен в регистъра на задграничните сътрудници от Министерството на правораздаването на Русия

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР