Украински дронове за пореден път навлязоха дълбоко в руска територия

...
Украински дронове за пореден път навлязоха дълбоко в руска територия
Коментари Харесай

Украйна удари газов терминал до Санкт Петербург

Украински дронове за следващ път навлязоха надълбоко в съветска територия и удариха газов терминал - на балтийското пристанище Уст-Луга, наоколо до Санкт Петербург, заяви Ройтерс.

Избухнал е пожар в терминала, собственост на най-големия съветски производител на полутечен природен газ " Новатек ", заяви губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко. Пострадали няма, съветските управляващи не разясняват повода за пожара.

Според локални медии хората в покрайнината са забелязали най-малко два дрона, които летят към Санкт Петербург. Руски влогъри съобщавата, че дроновете са видяни внезапно да завиват към пристанището Уст-Луга. Дроновете би трябвало да са прелетели през цялостен Беларус. 

В непосредственост до пожара са се намирали три огромни интернационалните танкера, макар че няма данни те са претърпели вреди, прибавя Фонтанка.

Благодарение на безпилотните машини украинските ВСУ към този момент неведнъж нападат цели надълбоко в съветска територия.

Но продължава и обстрела на завладените от дълго време от Русия територии - през днешния ден минимум 13 души са починали и 10 са били ранени при украински удар по следения от Русия украински град Донецк, предадоха Ройтерс, базирайки се на Алексей Кулемзин, началник на назначената от Москва локална администрация.

По-рано Кулемзин беше съобщил за 8 починали при удара, нанесен в Кировски регион. Засега данните се прецизират, добави съветският представител. Украинският удар е уцелил пазар в града.

Донецк мина под контрола на ръководените от Москва проруски партизани през 2014 година и от този момент е постоянно обстрелван от украинската войска, напомня Агенция Франс Прес. Градът се намира на към 20 км от фронтовата линия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР