Украински дрон е ударил летище край Курск, запали се цистерна

...
Украински дрон е ударил летище край Курск, запали се цистерна
Коментари Харесай

Летище край Курск ударено от Киев

Украински дрон е блъснал летище край Курск, " възпламени се цистерна за предпазване на нефт. Няма потърпевши, пожарът се локализира, всички специфични служби работят на място ", увери губернаторът на региона Роман Старовойт в канала си в Телеграм. 
Украйна обстрелваше във вторник промишлената зона на Запорожката АЕЦ с натовски артилерийски оръдия, оповестиха източници. Киев изстреля също 10 реактивни снаряда " Град " против центъра на град Донецк, ударени са бизнес център, регионите на стадион " Донбас сцена " и Затвореният пазар. За едно денонощие украинските сили 33 пъти са обстрелвали ДНР, починали са 4 души, 7 са ранени. 
Втора съветска ракетна вълна против Украйна е записана във вторник, допустимо е да има и трета, заяви Укринформ. В Киев, Днепър и Одеса изключително бе изключен токът. Съобщава се, че в Одеса са развалени два инфраструктурни обекта, приет в болница е един човек, положението му не се прецизира. Всички градски котелни в Одеса са спрени, не работи електротранспортът, няма водоподаване.
Украински дронове удариха в понеделник военни летища в Саратовска и Рязанска област. Според Русия дроновете са руско произвеждане и са летели на ниска височина. Москва твърди, че съветската Противовъздушна отбрана ги е свалила. При офанзивата са убити трима военнослужещи, четирима са ранени. Два самолета са получили леки вреди по обшивката на корпуса. Според адмирала от Съединени американски щати Джеймс Ставридис украинските удари против съветски военни летища са рисков поврат в спора, Киев ще ги продължи и отсега нататък. 
На собствен ред съветската войска нанесе масиран удар по украинската система за военно командване и надзор и обвързваните с нея отбранителни уреди. Всички 17 набелязани цели са били изумени, ударът е осуетил прехвърлянето по железопътната мрежа на войски и задгранични оръжия в регионите на бойните дейности, прецизираха от Москва. 
През ноември Украйна е изгубила 8300 военнослужещи, 5 самолета, 10 вертолета, 149 танка и над 300 бронирани машини, заяви съветският боен министър Сергей Шойгу.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР