Украински дрон атакува сграда на руското министерството на вътрешните работи

...
Украински дрон атакува сграда на руското министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Нови украински атаки в Русия: Дрон атакува полицейско управление в Брянска област

Украински дрон нападна постройка на съветското министерството на вътрешните работи в Брянска област, заяви районният губернатор на Александър Богомаз, представен от ТАСС.

" През нощта въоръжените сили на Украйна направиха нахлуване против Трубчевския регион. Безпилотен летателен уред е бил свален над постройката на районното полицейско ръководство. Няма жертви и потърпевши. Има вреди по покрива и прозорците ", написа в " Телеграм " губернаторът на граничещата с Украйна съветска област.

В момента на мястото работят оперативни служби.

След това Богомаз заяви, че украинските въоръжени сили са обстрелвали и село Ломаковка също в Трубчевски регион. Нанесени са вреди на четири здания и два автомобила. Засегнато е и електрозахранването, само че няма потърпевши хора, добави губернаторът на Брянска област.

Властите в различен граничещ с Украйна съветски район също оповестиха за обстрели.

Украинските въоръжени сили са изстреляли през последното денонощие над 100 боеприпаса по Белгородска област, написа през днешния ден в " Телеграм " губернаторът Вячеслав Гладков.

Няколко взривни устройства са били хвърлени от дронове. В резултат на обстрелите са нанесени вреди на три къщи, гараж и електропровод, само че няма потърпевши хора, заключи Гладков.

Нови цивилни жертви от двете страни на фронта

Русия и Украйна оповестиха за нови цивилни жертви, откакто по-рано през днешния ден двете страни си размениха обвинявания в обстрел против цивилен обекти, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Най-малко двама цивилни са починали, а 20 са били ранени, при съветска въздушна офанзива против украинския град Кривой рог, при която са били ударени учебно заведение и жилищна постройка, като под руините е допустимо да има затрупани хора, заяви украинското министерство на вътрешните работи, представено от Франс прес.

В обществените мрежи се появиха фрагменти, които демонстрират горяща девететажна жилищна постройка, която е била улучена от ракета.

Същевременно подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна оповестиха, че при украински обстрел против центъра на град Донецк са починали двама души, а шестима са били ранени, съобщи още ТАСС. 

Русия предприе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари предходната година. Оттогава започнаха обстрели, офанзиви с дронове и прониквания на диверсионни групи на нейна територия. Първоначално тези набези бяха спорадични, само че последователно зачестиха. Жертвите и разрушенията при тези украински офанзиви на съветска територия са минимални спрямо вредите, нанасяни от Русия в Украйна, отбелязва ДПА.

Атаките на Киев в Русия зачестиха

Франс прес показва, че нападенията с дронове в Русия и в Крим са се нараснали през последните седмици, на фона на започнатата при започване на предишния месец от Украйна контраатака.

Вчера сутринта съветските управляващи оповестиха, че са отблъснали такива офанзиви на анексирания украински полуостров, както и в Москва. При нападението в съветската столица бе ранен един човек.

Кремъл заплаши с нуклеарно оръжие, откакто безпилотни самолети удариха две високи офис здания в Москва в неделя. Фасадите им бяха развалени, само че няма жертви или потърпевши. Властите в Русия упрекнаха Украйна и дефинираха нападението за " опит за терористична офанзива от Киев ". А украинският президент разяснява казусът с думите: " Война идва към Русия ".

" Нашите въоръжени сили, отблъсквайки контранастъплението на груповия зложелател, пазят жителите на Русия и нашата земя. Но също така те предотвратяват международен спор ", написа в телеграм зам.-шефът на съветския съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

По думите му, в случай че украинската " атака с поддръжката на НАТО бъде сполучлива и те завземат част от нашата земя ", то тогава те ще употребяват нуклеарни оръжия. " Друг излаз просто няма ", споделя още той, като разяснява, че " враговете ни би трябвало да се молят на нашите военни. Те не разрешават да пламне световният нуклеарен пожар ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР