Украински депутат от фракцията Блок на Петро Порошенко и лидер

...
Украински депутат от фракцията Блок на Петро Порошенко и лидер
Коментари Харесай

Депутат на Порошенко предлага парламентът да се саморазпусне

Украински народен представител от фракцията " Блок на Петро Порошенко " и водач на Социал-демократическата партия Сергей Каплин е предложил на Върховната рада да се саморазпусне, с цел да помогне на получилият повече гласове на президентските избори Владимир Зеленски, заяви ТАСС.

Това Каплин съобщи в понеделник по време на съвещание на помирителния съвет на ръководителя на фракцията и парламентарната група.

" За да помогнем (на Зеленски), би трябвало Радата да се саморазпусне и да даде опция на украинския народ да образува след месец-два ново държавно управление, нов парламент и да стартира нова икономическа политика ", съобщи депутатът.

По думите на Каплин, мотив за разформироване на Народното събрание на Украйна може да бъде формалното отдръпване на обединението " Европейска Украйна ", на него самия и на депутата Александър Сугоняко. Съответните изказвания бяха написани преди две години. След обявяване на тези заявки ще има съображение за разформироване на Народното събрание на Украйна за презареждане на управляващите в Украйна, акцентира Каплин.

Следващите парламентарни избори в Украйна би трябвало да се проведат в края на октомври. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР