Украински депутат, който тази седмица бе официално уведомен, че е

...
Украински депутат, който тази седмица бе официално уведомен, че е
Коментари Харесай

Задържаха украински депутат, заподозрян в държавна измяна в полза на Русия

Украински народен представител, който тази седмица бе публично известен, че е обвинен в държавна измяна поради хипотетично съдействие с военното разузнаване на Русия, заяви през днешния ден, че е бил арестуван, съобщи Ройтерс.

Съд в Киев е постановил Олександър Дубински да бъде арестуван за период от 60 дни.

Дубински, който попада в санкционен лист на Съединени американски щати, бе осведомен през вчерашния ден, че е обвинен също в разпространението на погрешна информация за политическото управление на Украйна.

" Съдът почете настояването на прокуратурата да бъда арестуван за период от 60 дни, до 12 януари 2024 година " , споделя Дубински във видеоклип, оповестен в канала му в Telegram. Политикът не прецизира за какво е бил арестуван.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери достоверността на видеоклипа.

Националната Служба за сигурност на Украйна (ССУ) съобщи през вчерашния ден в Telegram, че един политик е обвинен в държавна измяна, само че не го назова поименно.

Двама украински депутати обаче обявиха, че обвиненият е Дубински.

Олександър Дубински бе изключен от ръководещата в Украйна партия " Слуга на народа " през 2021 година, откакто бе включен в санкционен лист на Съединени американски щати поради съмнения в интервенция в американския избирателен развой.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР