Украинската тенис звезда Сергей Стаховски бил на почивка в Дубай

...
Украинската тенис звезда Сергей Стаховски бил на почивка в Дубай
Коментари Харесай

Тенис звезда се върна в Украйна, за да се бие

Украинската тенис звезда Сергей Стаховски бил на отмора в Дубай със фамилията си, когато съветски сили нахлуха в родината му. Той

взема сложното решение да остави жена си и трите им дребни деца в дома им в Унгрия и да се върне в Украйна ,

с цел да се включи в багра против Русия.

Сега Стаховски е част от резервистите, които оказват помощ за защитата на столицата Киев. Докато съветски боен ескорт се доближава към града и ужасът витае във въздуха, 36-годишният тенисист споделя, че е подготвен да направи каквото е належащо.

Той споделя, че задачата му е да помогне за спасяването на Украйна за нейните жители и неговите деца. „ Роден съм тук, бабите и дядовците ми са заровени тук и бих желал да имам история, която да описвам на децата си.

Emotional & compelling interview.

Ukrainian tennis star Sergiy Stakhovsky returns to fight the Russians, leaving his wife & children behind.

Is he prepared to sacrifice his life?
Listen to his answer:
— Brianna Keilar (@brikeilarcnn)
Никой тук не желае Русия да го освобождава ,

хората тук имат независимост и народна власт... а Русия желае да донесе обезсърчение и беднотия “, споделя Стаховски пред Си Ен Ен ().

Стаховски се отдръпна от професионалния тенис единствено преди няколко седмици на Australian Open, поставяйки завършек на 18-годишна кариера. Сега той и останалите резервисти е като в капан в Киев и признава, че непрестанно премисля решението си.
 Центъра на украинската столица Киев
Някога той беше 31-ви в международната класация и е побеждавал Роджър Федерер – на шампионата „ Уимбълдън “ през 2013 година През януари пък изигра последния си професионален мач на Australian Open. Сега пенсионирането му включва боязън и неустановеност, слушане на сирени за въздушни набези и детонации когато и да е. Стаховски споделя, че

има вяра, че хора като него – необучени във война, само че гневно патриотични – съставляват огромна част от бойците, защитаващи Украйна .

Но той признава, че решението да остави жена си и децата си, с цел да се изложи на заплаха, не е било по никакъв начин елементарно. „ Невъзможно е да се вземе това решение без съмнение. Имам жена и три деца. Ако бях останал у дома, щях да се усещам отговорен, че не съм се върнал, а в този момент съм тук и се усещам отговорен, че ги оставих вкъщи “, прям е Стаховски.

Съпругата му също не приела елементарно решението му. „ Разбира се, тя беше ядосана. Разбира моята причина, само че за нея това беше изменничество. Напълно разбирам за какво се усеща по този начин “, признава тенисистът.

Той споделя, че

децата му, всичките под 7 години, не знаят къде е той и евентуално си мислят, че е на тенис шампионат .

„ Жена ми не им и аз не им споделих... къде отивам. Предполагам, че скоро ще схванат “, прибавя Стаховски.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР