Украинската столица Киев отново беше атакувана с дронове от руските

...
Украинската столица Киев отново беше атакувана с дронове от руските
Коментари Харесай

Нова руска атака с дронове в Киев, на фона на очаквани системи Patriot от САЩ

Украинската столица Киев още веднъж беше атакувана с дронове от съветските сили - две административни здания са развалени, към момента няма информация за жертви, оповестиха локалните управляващи.

Това е първата сходна офанзива от седмици, до момента в който яростните боеве се водят в Източна Украйна, където силите на Москва не престават артилерийския обстрел и ракетни удари.

Кметът на Киев Виталий Кличко написа в Telegram, че системите за противовъздушна защита са свалили 10 ирански безпилотни самолета " Шахед ", откакто са чути детонации в централния градски регион Шевченковски. Там се намират доста държавни институции и здания. Две от тях са потърпевши от отломка от свален дрон, което още веднъж удостоверява, че Техеран продължава да доставя Москва с такива апарати камикадзе, въпреки те да отхвърлят.

Според столичната военна администрация броят на свалените дронове е 11.

В Киев продължава въздушната паника и жителите би трябвало да останат в укритията.

Кирило Тимошенко , почитан чиновник в кабинета на президента Володимир Зеленски, предизвести в обществените мрежи, че " заплахата към момента не е отминала ". Той написа, че е бил ударен и частен дом в югозападното предградие Вишневе.

В Житомирска и Луганска област също бяха издадени предизвестия за въздушни набези. Виталий Бунечко, губернатор на Житомирска област, написа в Телеграм, че " е допустима втора вълна от набези с дронове " и прикани хората да останат в убежища.

През последните седмици Украйна се сблъска с поредност от съветски въздушни удари в цялата страна, които нанесоха обилни вреди на енергийната ѝ инфраструктура и оставиха милиони хора без електричество, вода и отопление.

Последната вълна от офанзиви идва, откакто трима неназовани американски чиновници оповестиха пред Ройтерс, АП и Си Ен Ен, че е допустимо Вашингтон да даде батарея от системи за противоракетна защита Patriot на Украйна още тази седмица. Няма коментар от Пентагона или от украинското държавно управление.

Patriot се счита за една от най-модерните системи за противовъздушна защита на Съединени американски щати и Киев от дълго време упорства за такава помощ, тъй като това ще е качествено нова защита против съветските офанзиви.

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев предизвести наскоро НАТО да не оборудва Киев със системи Patriot.

В същото време на бойния фронт украинската войска отблъсна офанзиви на съветските сили против 14 позиции в три района - Донецк, Луганск и Харков - през последните 24 часа, заяви Генералният щаб на украинската войска рано сутринта на 14 декември.

Тежки боеве не престават в градовете Бахмут и Авдиевка в Донецк. Нахлуващите съветски сили се борят за завладяването на Бахмут в продължение на месеци като част от тежка борба за надзор над района на Донецк.

Според Генералния щаб съветските войски в районите на Харков, Донецк и Запорожие са " нанесли един въздушен и 11 ракетни удара, три от които по гражданска инфраструктура и повече от 60 офанзиви от системи за залпов огън " в последните 24 часа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР