Украинската столица Киев обяви въздушна тревога след руски ракетни удари

...
Украинската столица Киев обяви въздушна тревога след руски ракетни удари
Коментари Харесай

Киев обяви въздушна тревога, призовават жителите да се скрият в убежища

Украинската столица Киев разгласи въздушна паника след съветски ракетни удари рано тази заран. Общинските управляващи приканиха хората да отидат в най-близките убежища, съобщи Reuters.

Стотици хора са пренущавали и в киевското метро тази нощ.



По-рано сътрудник на Франс прес съобщи, че две мощни детонации са отекнали тази заран в центъра на Киев. Във Facebook украинската войска съобщи, че ракети са били изстреляни по Киев, като две от тях са били унищожени във въздуха от украинските сили.

Армията разгласява любителски видеозапис, на който се вижда по какъв начин жилищна постройка гори. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че трима души са били ранени при рухването на парчета от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата.



Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр предизвести, че по-късно през днешния ден съветските сили може да навлязат в региони в непосредствена непосредственост до Киев. Тя сподели, че елементи на украинската войска бранят позиции на четири фронта макар численото предимство на съперника, показва Ройтерс.

Съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко сподели, че Украйна чака по-късно през днешния ден съветска танкова офанзива против столицата. Той добави, че бранителите на Киев са подготвени да бранят града с противотанкови ракети, доставени от задграничните съдружници на страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР