Украинската служба за сигурност ССУ е обявила за издирване бившия

...
Украинската служба за сигурност ССУ е обявила за издирване бившия
Коментари Харесай

Украйна обяви за издирване Медведев и други свързани с Путин политици

Украинската работа за сигурност ССУ е оповестила за търсене някогашния президент на Русия Дмитрий Медведев, като го е присъединила в лист с търсени лица, формиран преди повече от половин година, оповестиха международните организации. В листата са включени и доста други членове на съветския политически хайлайф.

Според оповестената през днешния ден заповед Медведев е упрекнат в посягане против границите и суверенитета на Украйна. Съгласно член 110, от украинския Наказателен кодекс за сходни прегрешения може да бъде наложена присъда до 15 години отнемане от независимост или пожизнен затвор, отбелязва организация УНИАН.

Не е ясно за какво Украйна не е разгласила листата по-рано или за какво е решила да го разгласява в този момент , отбелязва Ройтерс.

Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Русия, през вчерашния ден на процедура разгласи, че Русия ще нанесе ответни удари поради детонацията на Кримския мост, напомня ДПА.  Той назова детонацията терористична офанзива, на която Русия ще отговори с " заличаване на терористите ". След днешните тежки ракетни офанзиви против Киев и други огромни украински градове той съобщи, че това е единствено началото. Украинската страна в настоящия си тип е непрекъсната опасност за Русия, по тази причина политическото управление на прилежащата страна би трябвало да бъде изцяло отстранено, акцентира Медведев. 

Освен Медведев в листата са и множеството от членовете на съветския Съвет за сигурност. Включени са и други членове на съветския политически хайлайф, като министърът на защитата Сергей Шойгу, ръководителите на двете камари на съветския парламент Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, Николай Патрушев, секретарят на Съвета за сигурност, както и говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Службата за сигурност на Украйна удостоверява, че Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия и някогашен президент на страната агресор, е разгласен за търсене ", се споделя в известието на ССУ и се прецизира, че това се е случило " през март 2022 година, при започване на пълномащабната експанзия на Русия ".

Медведев беше считан за съвсем сдържан по време на президентския си мандат от 2008 до 2012 година, когато замени поста си с Владимир Путин, който стана министър-председател, напомня Ройтерс. През последните години обаче някогашният президент направи някои от най-твърдолинейните изявления за Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР