Украинската служба за борба с корупцията подозира, че олигархът Игор

...
Украинската служба за борба с корупцията подозира, че олигархът Игор
Коментари Харесай

Игор Коломойски може да получи още едно обвинение в корупция

Украинската работа за битка с корупцията подозира, че олигархът Игор Коломойски е забъркан в присвояването на 250 милиона $, съобщи украинският народен представител Ярослав Железняк, представен от Ройтерс.

Това може да се окаже сериозен нов удар против един от най-богатите хора в Украйна, отбелязва новинарската организация.

Националното антикорупционно бюро на Украйна съобщи (НАБУ), че шестима души са обвинени за присвояването на 9,2 милиарда украински гривни (250 милиона долара) от банката “Приватбанк ”. В изказването на НАБУ Коломойски не е назван поименно, само че бюрото разгласява също размазана фотография на мъж, наподобяващ на олигарха.

Ройтерс отбелязва, че към този момент не е съумява да се свърже с Коломойски или неговите адвокати за коментар по отношение на информацията. Този ход на украинските управляващи наподобява е най-скорошният стадий от акцията на Киев за елиминиране на политическото въздействие на богатите предприемачи, наричани олигарси.

“Започна се: НАБУ осведоми Коломойски, че е обвинен ”, съобщи Ярослав Железняк, като се базира на изказването на НАБУ.

Коломойски е някогашен притежател на “Приватбанк ”, която беше национализирана в края на 2016 година, в границите на промяна на банковата система.

В събота съд наред Коломойски да бъде арестуван за два месеца по съмнение в машинация и пране на пари. Дадена му бе опция да заплати гаранция, само че юристите му споделиха, че той няма да направи това, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коломойски, против който Съединени американски щати са въвели наказания, е бивш покровител на президента Володимир Зеленски, на който оказа поддръжка за избирането му през 2019 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР