Украинската сензация Васил Ломаченко се превърна в едно от най-големите

...
Украинската сензация Васил Ломаченко се превърна в едно от най-големите
Коментари Харесай

Хорхе Линарес – поредната жертва на Ломаченко или най-голямото изпитание?

Украинската сензация Васил Ломаченко се трансформира в едно от най-големите събития в света на професионалния бокс след едвам 11 мача (10 победи, 8 с нокаут и 1 загуба) . За този интервал той стана международен първенец в две категории, разруши изрично различен повторен олимпийски първенец – Гийермо Ригондо и се утвърди със своя извънредно атрактивен жанр.
Неговите триумфи му подсигуриха за трети път място в храма на професионалния бокс „ Медисън Скуеър Гардън “. Тази нощ той ще се бие за пояс в трета теглова дивизия, а противникът му е извънредно класен – Хорхе Линарес (Вен) . Битката ще бъде за купата на Световната боксова асоциация в лека категория.

Много експерти отписаха Ломаченко след втория му мач, когато той изненадващо загуби по точки от Орландо Салидо с 1:2 съдийски гласа. За разлика от доста други негови сътрудници украинецът скочи непосредствено дълбоко. Той не си игра в мачове от 4, 6 или 8 рунда. Още първият му дуел беше в 10 рунда, а вторият беше за международната купа. Тежката стратегия би смутила даже и най-големите звезди на олимийския бокс, само че бъдещите победи на Ломаченко демонстрираха, че той не е сбъркал.


Рядко на кръга се качва толкоз повсеместен боксьор, кадърен да комбинира в едно невероятна скорост, богата техника, нокаутираща мощност, елегантно придвижване с крайници и разсъдък. Неговите мачове наподобяват като танц с присъединяване на приключен занаятчия и дилетант. Още по-странното е, че в ролята на дилетанта влизат най-големите имена в обособените категории като Николъс Уолтърс, Роман Мартинес, Джейсън Соса и Гийермо Ригондо.

Хорхе Линарес (44 победи, 27 с нокаут и 3 загуби) се разграничава от изброените със своя инстинкт на палач и умеенето да унижава класни противници пред техните родни почитатели. 32-годишният венецуелец, който живее в Япония, не инцидентно носи прякора на Оскар де ла Оя – Златното момче. Вече шеста година южноамериканецът няма загуба. През този интервал завоюва международните трофеи в две от версиите. Той прегази класни съперници като различен олимпийски първенец – Люк Кембъл, Антъни Крола, Мерсито Хеста и Кевин Мичел.

Големият въпрос пред Линарес е по какъв начин ще се оправи със скоростта на Ломаченко. Венецуелецът има доста ефектни комбинации, само че не е доста несъмнено дали ще успее да пробие отбраната на кандидата.
Линарес ще има преимущество във връзка с габаритите. Той е с 3 см по-висок, а ръцете му са с 9 см по-дълги. Страхотен плюс за венецуелеца ще бъде и обстоятелството, че той се бие в своята естествена категория, до момента в който Ломаченко идва от долната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР