Украинската противовъздушна отбрана е свалила всички 28 ракети и 15

...
Украинската противовъздушна отбрана е свалила всички 28 ракети и 15
Коментари Харесай

Украйна съобщи, че е свалила всички 28 ракети и 15 дрона, с които Русия е атакувала територията ѝ

Украинската противовъздушна защита е свалила всички 28 ракети и 15 дрона, с които Русия е атакувала територията ѝ през миналата нощ, заяви главнокомандващият въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Залужни, представен от организациите.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11596
Украинските управляващи обявиха, че минимум двама души са починали, а също толкоз са били ранени при нахлуване против столицата Киев в ранните часове на днешния ден. Няколко души са потърпевши и в Киевска област.

Сергий Попко, началникът на военната администрация в Киев, уточни в обществената мрежа Телеграм, че измежду ранените има жена, която е откарана в болница с пострадвания от счупено стъкло.

При снощното нахлуване Украйна първо е била подложена на нахлуване със залп от крилати ракети, изстреляни от Каспийско море, след което е последвала офанзива с дронове, подхваната от север. В цялата страна беше оповестена въздушна паника. Имаше известия и за ракети, изтреляни по посока на Одеска област в Южна Украйна.

Украйна се бори с съветската инвазия от повече от 18 месеца. Украинската противовъздушна защита се модернизира със западна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР