Украинската противовъздушна отбрана е свалила 14 от 20 дрона, изстреляни

...
Украинската противовъздушна отбрана е свалила 14 от 20 дрона, изстреляни
Коментари Харесай

Украйна свалила 14 от 20 дрона

Украинската противовъздушна защита е свалила 14 от 20 дрона, изстреляни от Русия при, при което е ранен един човек и са развалени търговски здания, оповестиха военните в сряда, представени от Ройтерс.

В изказване на военновъздушните сили се споделя, че създадените в Иран безпилотни самолети " Шахед " и три ракети " Искандер " са атакували пет украински района в южната и източната част на страната .

Южното военно командване заяви, че един човек е бил ранен и са развалени селскостопански хранилища и магазин в Николаевска област, където са били свалени пет дрона.

Подробности за вредите в други райони не се оповестяват към този миг.

Руски атакуващи дронове удариха цивилни цели във втория по величина град в Украйна, Харков , във вторник вечерта, ранявайки леко трима души , предизвиквайки пожар и причинявайки вреди на жилищни блокове и инфраструктура, споделиха локални управляващи.

Кметът на Харков Игор Терехов сподели, че са били счупени прозорците на два многоетажни жилищни блока в Слобидския регион и няколко коли са били унищожени. По-рано той сподели, че в един от блоковете е избухнал пожар.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов сподели, че е имало няколко удара в два градски региона и са нанесени вреда на гражданската инфраструктура. Най-малко шест дрона са били ориентирани към района, написа той в Telegram.

Трима души са с натъртвания и им е оказана помощ на място, сподели той.
 ISW: Руснаците ускоряват интервенциите в Украйна, само че евентуално до пролетта
ISW: Руснаците ускоряват интервенциите в Украйна, само че евентуално до пролетта

Това разяснява Институтът за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР