Украинската прокуратура обяви вчера, че е открила четири сгради в

...
Украинската прокуратура обяви вчера, че е открила четири сгради в
Коментари Харесай

„Гардиън“: Руснаците в Херсон изгаряли тела на собствените си загинали на местно сметище

Украинската прокуратура разгласи през вчерашния ден, че е разкрила четири здания в Херсон, в които съгласно прокурорите съветските сили са правили изтезания, написа френският в. " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.

След освобождението на 11 ноември на Херсон Киев предяви против Москва няколко обвинявания, че нейни сили са правили издевателства и военни закононарушения. За момента няма реакция от съветската страна.

Международната общественост се притече на помощ на Молдова, станала " странична жертва " на съветската война против Украйна, написа френският в. " Монд ".

34 страни ще дават нова помощ от 100 милиона евро на тази някогашна руска република, считана за уязвима на съветския напън.

Страната с население от 2,6 милиона души е и европейската страна, приела максимален брой украински бежанци - 90 000, на глава от популацията. А с идването на зимата и спирането на електричеството в Украйна, Кишинев чака нова бежанска вълна, отбелязва френското издание.

Руските сили са изгаряли и тела на личните си убити на бунище в Херсон, достъпът до което е бил неразрешен, написа английският в. " Гардиън ". Според локални поданици съветски камиони дошли на мястото, носейки черни чували, които по-късно подпалвали. При това въздухът се изпълвал с пушек и ужасяваща миризма на горяща плът. Те считат, че по този метод руснаците са се отървали от телата на свои бойци, убити по време на тежките боеве. Местен чиновник, поискал анонимност, е декларирал пред английското издание, че украинските управляващи не се интересуват къде руснаците са погребвали своите убити, а задачата им е да намерят телата на изтезавани украинци, убити и заровени в всеобщи гробове.

Някои считат, че изгарянето на телата на личните им бойци е било за силите на Москва най-лесният метод да се отърват от труповете, защото мостовете над река Днепър са били прекомерно нежни, с цел да устоят камиони.

Десетки други поданици на Херсон споделят същото пред изданието, само че украинските управляващи до момента не са удостоверили информацията. Службата за сигурност на Украйна счита, че телата на хиляди починали съветски бойци са импровизирано изхвърлени, защото Кремъл ги записва като " изчезнали в багра " в опит да прикрие загубите си във войната в Украйна. Това се удостоверява от прихванати телефонни позвънявания на съветски бойци, представени от английското издание.

Британските въоръжени сили изпращат на Киев най-новите си ракети " Бримстоун " с лазерно ориентиране, които ще затруднят още повече живота на съветските сили, написа английският в. " Телеграф ". Най-новият модел има два пъти по-голям обхват от предходния.

Украински елементи, движещи се по река Днепър нощем, събират разследваща информация и правят саботажи против съветските сили, като минават зад фронтовата линия, е акцентът на в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР