Украинската полиция задържа днес петима заподозрени за убийството на изтъкнат

...
Украинската полиция задържа днес петима заподозрени за убийството на изтъкнат
Коментари Харесай

Украйна задържа заподозрени за убийството на известен журналист

Украинската полиция задържа през днешния ден петима обвинени за убийството на бележит публицист преди три години, само че управляващите прецизираха, че още не са открили кой е поръчителят, оповестяват международните организации.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че проверяващите още не знаят кой е поръчал убийството на Павел Шеремет.Роденият в Беларус публицист почина във взривен автомобил в центъра на Киев на 20 юли 2016 година Украинските управляващи дълго време бяха подложени на критика, че не съумяват да разкрият причинителите.

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че арестите са резултат от "трудно и настойчиво " следствие, довело до "шокиращи " по думите му резултати. Сред задържаните причинители има известни ветерани от петгодишната война с проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"Обществеността би трябвало да разбере разликата сред национализъм и изменничество ", сподели министърът.

Заместник-началникът на националната полиция Евхен Ковал съобщи, че задачата на обвинените е била да дестабилизират "обществено-политическата обстановка в Украйна " с показното ликвидиране.
Един от обвинените - Андрий Антоненко, заяви за задържането си във Фейсбук, като написа, че апартаментът му е обискиран. Антоненко, рок музикант, е служил като сержант от специфичните сили по време на боевете в Източна Украйна. Другите арестувани са Юлия Кузменко, лекарка, пособия украинските войски в Източна Украйна като доброволка, Яна Дугар, също воювала в Донбас, както и Владислав Гришченко, специалист по взривни устройства, и брачната половинка му Ирина, които са обвинени и по друго дело.

Антоненко и Кузменко са упрекнати, че са заложили взривното устройство под колата, в която е умрял Шеремет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР