Украинската писателка с български корени Наталия Стоянова представи своята книга

...
Украинската писателка с български корени Наталия Стоянова представи своята книга
Коментари Харесай

Наталия пристигна от Украйна, за да води арт група за децата на общността в Банско

Украинската писателка с български корени Наталия Стоянова показа своята книга „ Най-добрият знак ” в Детски отдел на библиотеката при читалище „ Н. Вапцаров 1894 ”.
Малката брошура е написана редом на украински и на български език, а илюстрациите са нарисувани, тъй че децата читатели сами да ги оцветят. За да е занимателно и цветно представянето на книжката, писателката бе провела и специфични АРТ занимания.
Авторката описа, че постоянно е мечтала да пристигна в България. Нейният татко е българин, майка ѝ е рускиня, а Наталия цялостен живот е живяла в Украйна. Писателката показа, че е доста признателна на държавното управление на България и на украинската общественост в Банско, които са я поканили да води АРТ група с техните деца.
Наталия Стоянова към момента няма статут на непрекъснато пребиваващ в България, по тази причина и всичко, обвързвано с арт лечението, прави благотворително. „ Подарявам всичко, което имам, тъй като и на мен доста ми подариха. Имам чувството, че в небесната канцелария водят сметка кой получава и какво подарява. Сякаш някой ме управлява от горната страна! ”
Когато децата са надалеч от техния роден дом, книгите са единственото, което остава като връзка с него. Затова желаеме да дадем разтуха и религия, че положителното постоянно побеждава, както се случва и в приказките.
Книгата „ Най-добрият знак ” може да прочетете в Детски отдел на библиотеката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР