Украинската певица Джамала, която спечели Евровизия през 2016 година, избяга

...
Украинската певица Джамала, която спечели Евровизия през 2016 година, избяга
Коментари Харесай

Украинската певица Джамала: Всяка минута мълчание води до гибелта на много хора

Украинската певица Джамала, която завоюва Евровизия през 2016 година, избяга от войната от Киев със своите две дребни деца - на 1 и на 3 години, само че остави доста обичани хора в града.

За " Светът и ние " Джамала описа, че след първата офанзива, който са почнали да вият сирените и е имало детонации, е избягала в бомбоубежището. Тогава е трябвало да вземе едно от най-важните решения в живота си - да напусне страната. Децата ѝ тогава са били в Чернобил и тя е трябвало да измине 400 км, с цел да ги вземе.

" Беше безусловно ужасяващо ", споделя тя. На 26 февруари руснаците са атакували летището в Чернобил и тя е решила, че би трябвало да се придвижи доста бързо до румънската граница, от където другари на сестра ѝ са я взели с автомобил към Истанбул.

За страдание не се учим от поуките на историята и ужасите се случват още веднъж и още веднъж, споделя тя.

Джамала твърди, че всичките ѝ проекти и фантазии са се провалили и сподели, че никой не би трябвало да мълчи, тъй като всяка минута безмълвие води до гибелта на доста хора.

Певицата прикани да се затвори небето над Украйна, хората да стачкуват по улиците, с цел да се спре войната.

Трябва хората в целия свят да ни поддържат, сподели още тя.

" Трябва да се разбере, че войната не е единствено в Украйно, не е единствено война сред Украйна и Русия, а доста по- огромно - война против нашите европейски полезности ", сподели Джамала.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР