Украинската национална енергийна компания Укренерго посочи и че руските атаки

...
Украинската национална енергийна компания Укренерго посочи и че руските атаки
Коментари Харесай

Бури, вятър, сняг и дъжд в Западна Украйна прекъснаха тока в осем области

Украинската национална енергийна компания " Укренерго " уточни и че съветските офанзиви са засегнали електрозахранването в някои зони на първа линия.

 

Прекъсването на тока идва след усъвършенстване в доставките на електричество в Украйна през последните седмици, което публични лица приветстваха като победа в борбата си за възобновяване на зареждането след месеци на съветски удари с ракети и дронове.

 

" Укренерго " заяви, че бури, вятър, сняг и дъжд в седем области на Западна Украйна и в Одеска област в южната част на страната са довели до спиране на тока за потребителите.

 

Отделно, електроразпределителните мрежи в региона на Харков на североизток, Запорожие на югоизток и Херсон на юг са били развалени по време на скорошния съветски обстрел.

 

" Сложна остава обстановката с електроснабдяването в регионите по фронтовата линия, където врагът непрекъснато нанася повреди по електрическата мрежа с артилерийски огън ", показват от енергийния оператор.

 

" Укренерго " добавя, че поддържа ограничавания на потреблението на електрическа енергия в централната област Житомир заради щета на мрежата по време на съветските офанзиви този месец.

 

Енергийната система на Украйна оцеля макар месеците на офанзиви, които от време на време оставяха милиони хора без електричество, отопление или водоснабдяване.

 

Длъжностни лица пресмятат, че около 40% от енергийната система е развалена, като продължава ремонтът за възобновяване на зареждането и подсилване на енергийната система.

 

Синоптиците чакат ново утежняване на метеорологичните условия по-късно тази седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР