Украинската манекенка Виктория Дудушенко подаде съдебен иск срещу организаторите на

...
Украинската манекенка Виктория Дудушенко подаде съдебен иск срещу организаторите на
Коментари Харесай

Манекенка съди Мис Свят за дискриминация - slava.bg

Украинската манекенка Виктория Дудушенко подаде правосъден иск против уредниците на най-големия интернационален конкурс за хубост Мис Свят. Повод за това стана дисквалифицирането й предходната година от финала на събитието, откакто точно тя бе излъчена победителка в страната си.

Дудушенко не бе позволена до подиума на Мис Свят, откакто стана ясно, че е майка на 5-годишен наследник и има бракоразвод зад тила си, предава Монитор.

Година след дисквалификацията моделът се обръща към съда с основанието, че уредниците са я дискриминирали и обществено унижили.

"Не можех да допускам, че това нещо може да е действителност в наши времена ", разяснява още хубавицата.

Мис Свят съществува от 1951 година, като досега не е правил изключения с правилника, касаещ участничките да са неомъжени и към момента да не са родители. Самата Дудушенко е била осведомена с регламента, само че твърди, че е била уверена от уредниците на локално равнище в Украйна да заявява неправилно статута си.

Макар че от Мис Свят отхвърлят все още да разясняват проблема, преди време Джулия Морли, която е отпред на състезанието, изясни, че въпросните правила са за да се защитят точно децата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР