Украинската група "Калуш оркестра" стигна до финала на "Евровизия 2022",

...
Украинската група "Калуш оркестра" стигна до финала на "Евровизия 2022",
Коментари Харесай

Предрешена ли е победата на Украйна в конкурса на Евровизия

Украинската група "Калуш оркестра " стигна до финала на "Евровизия 2022 ", затвърждавайки позицията си на любимец за успеха в състезанието, написа BBC.

Музикантите от фолк-рап групировката скочиха на крайници, развявайки украинското знаме, когато беше оповестено, че са се класирали след първия полуфинал в Торино.

Те се показаха с пламенно осъществяване на песента си "Стефания " - комбинация от етно претекстове и хип хоп.

"Благодаря ви, че подкрепихте Украйна, " сподели фронтменът на бандата Олех Псюк, след изявата им.

Публиката отговори с оглушителни овации, съпроводени от откровени сълзи. Подкрепата за групата набъбна след нашествието на Русия в Украйна през февруари. Пред BBC преди полуфинала, Псюк споделя, че успеха ще изпрати обръщение за поддръжка на обсадените жители на страната и към 12 милиона души, които са избягали от Украйна.

Това ли е? Победата е политическо обръщение? Подкрепа на всички фронтове?

Всъщност успеха в Евровизия през последните години ясно се обвързва с политическите послания. Според прогнозите на букмейкърите към 4 май 2022 година Украйна има 43% късмет за победа! Някои означават, че това се дължи освен на благосклонностите към Украйна, поради военните дейности, само че и поради сполучливата рецепта на парчето. Песента съчетава обичаен фолклор с съвременен хип-хоп, сантиментална и оптимистична в това време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР