Украинската газотранспортна система е готова за пренос на руски газ

...
Украинската газотранспортна система е готова за пренос на руски газ
Коментари Харесай

„Укратрансгаз“ е заявил готовност за пренос на руски газ след 2019 г.


Украинската газотранспортна система е подготвена за транспорт на съветски газ през територията на Украйна след 2019 година е декларирал във вторник краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на „ Укртрансгаз “ Андрей Хоменко, оповестява организация Прайм.

В изявление за РИА Новости по-рано министърът на Русия Александър Новак съобщи, че съветската страна ще продължи преноса на газ за Европа през Украйна след 2019 година при икономическа прелест и споразумяване на правосъдните разногласия, като количествата могат да варират според от конкурентоспособността на газотранспортната система.

„ Еднозначно да (газотранспортната система може да придвижва съветски газ от 1 януари 2020 г.). През идващите две години планираме реорганизация и рационализация на главните компресорни елементи, изхождайки извънредно от закостенял метод за нулев пренос...Когато „ Нафтогаз “ като главен контрагент по директния контракт с „ Газпром “ дефинира ясни количества, ние доста бързо ще можем да подготвим и осигурим проект за рационализация за идващите пет-десет години както за компресорните мощности за преноса на газ “, сподели Хоменко по време на 21-та Международна конференция Oil & Gas2018 в Киев. По думите му, наложеният проект за развиване на газотранспортната система през идващите пет години и 85 милиарда гривни (над 3 милиарда $ по сегашен курс).

Украйна приключи покупката на газ от Русия през ноември 2015 година и през 2016 – 2017 година не използваше съветско гориво при подготовката за отоплителния сезон. В газохранилищата се нагнетяваше синьо гориво от импорт по реверсивен път.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР