Украинската футболна централа обяви, че ще премахне от историята на

...
Украинската футболна централа обяви, че ще премахне от историята на
Коментари Харесай

Украйна изтри от историята си футболиста с най-много мачове за националния тим


Украинската футболна централа разгласи, че ще отстрани от историята на този спорт в страната името на Анатолий Тимошчук. Бившият футболист ще би трябвало да се елементарни и с треньорския си лиценз.

Причината е, че Тимошчук не е изказал своето отношение срещу военните удари на Русия върху страната му. Той продължава и да е част от щаба на " Зенит " Санкт Петербург.

Снимка: Getty Images


Полузащитникът е играчът с най-вече мачове за националния отбор на Украйна - 144 в интервала 2000 - 2016 година След него се подрежда именитият Андрий Шевченко със 111.

" Федерацията ще лиши Тимошчук от треньорски лиценз на професионално равнище, всички държавни и почетни награди, както и всички извоювани титули в шампионати на украинското състезание, Купата на Украйна и Суперкупата на Украйна ", се споделя в публично известие на федерацията.

Снимка: Getty Images


Кариерата на футболиста стартира във " Волин " Луцк, само че значимите трофеи печели с " Шахтьор " Донецк. Тимошчук е троент първенец на страната, троент притежател на купата, а през 2005 година печели и Суперкупата. Три пъти е избиран за Футболист на годината на родината си и има Орден за смелост трета степен.

След това кариерата му минава през " Зенит " Санкт Петербург, " Байерн " Мюнхен и " Кайрат ".

Снимка: Getty Images


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР