Украинската футболна асоциация се е обърнала към Световната футболна федерация

...
Украинската футболна асоциация се е обърнала към Световната футболна федерация
Коментари Харесай

Украинската федерация призова ФИФА да изключи руския футбол от редиците си

Украинската футболна асоциация се е обърнала към Световната футболна федерация (ФИФА) и Европейската футболна асоциация () с апел да бъде изключен Руския футболен съюз от редиците им. Това оповестява съветската осведомителна организация ТАСС.

" Запознахме ви с детайлности за противозаконни дейности на Русия във връзка с украинската страна и футбола. В частност, за интеграция на футболни клубове от Крим в шампионата на Русия. Разрешението за осъществяване на такива дейности в действителност ще покаже неуважение към позициите и решенията на ФИФА и УЕФА ", пишат от украинския футбол.

" Обръщаме се към ФИФА и УЕФА с молба за разглеждане на опцията да лиши от участие Руският футболен съюз поради потвърдено неспазване на устава на управителните организации на международния и европейски футбол и полезностите на футболното семейство ".

Федерацията на Украйна добавя, че тимът на Севастопол е получил документ за присъединяване във второто равнище на съветския футбол. Няколко дни по-късно същото се е случило с Рубин от Ялта.

Решението на УЕФА бе кримските футболни клубове да останат в шампионатите на района. Кримски футболен съюз бе основан през юли 2015 година с поддръжката на европейската централа.

На 22 февруари 2022 година ФИФА и УЕФА отстраниха съветските клубове и националния тим от присъединяване в интернационалните шампионати поради. През юни юни съветникът по делата на националните асоциации към УЕФА Йозеф Климент изрази вяра за скоро завръщане на руснаците в надпреварите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР