Украинската държавна петролно-газова компания Нафтогаз в четвъртък съобщи, че Москва

...
Украинската държавна петролно-газова компания Нафтогаз в четвъртък съобщи, че Москва
Коментари Харесай

Украйна: Международният съд осъди Русия да ни плати 5 млрд. долара за използване на газовата инфраструктура в Крим

Украинската държавна петролно-газова компания " Нафтогаз " в четвъртък заяви, че Москва е била наказана от трибунал в Хага да заплати 5 милиарда $ отплата за нелегално отчуждаване на нейните активи в анексирания от Русия Крим  от 2014 година, предава Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф на " Нафтогаз " Олексий Чернишов разказа решението от сряда на Арбитражния арбитражен съд в Хага към Постоянния трибунал като " основна победа на енергийния фронт " и сподели, че чака да дойдат още решения в интерес на Украйна.

" Въпреки опитите на Русия да попречи на правораздаването, Арбитражният арбитражен съд подреди на Русия да компенсира " Нафтогаз " за загуби от 5 милиарда $ ", споделиха от " Нафтогаз ".

" Сега Русия би трябвало да извърши това решение в сходство със отговорностите си по интернационалното право ", се споделя в изказването.

Русия, която стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година, завладя полуостров Крим през 2014 година, навличайки вълна от наказания от западните държавни управления.

Засега няма неотложен коментар от съветския колос " Газпром " по отношение на решението.

" Нафтогаз " стартира арбитражно произвеждане с шест други компании в групата на Нафтогаз през октомври 2016 година, се споделя в известието.

От украинската петролно-газова компания прецизираха, че арбитражното решение е постановено след чувания за установяване на размера на компенсацията, които са завършили през март 2022 година

Тим Аш, анализатор в BlueBay Asset Management, сподели, че решението е " голяма правна победа за Украйна и считам, че ще има още ".

" Нафтогаз " води договаряния с вложители за преструктуриране на дълга, с цел да извади компанията от траялия месеци банкрут.
 Украинската „ Нафтогаз “ съди „ Газпром “
Украинската „ Нафтогаз “ съди „ Газпром “

Искът е подаден в съд в Цюрих и е за несбъднат най-малък обем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР