Украинската атлетическа асоциация беше удостоена с наградата на президента като

...
Украинската атлетическа асоциация беше удостоена с наградата на президента като
Коментари Харесай

Украинската атлетическа асоциация спечели наградата на президента

Украинската атлетическа асоциация беше удостоена с премията на президента като част от Световните атлетически награди за 2022. Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу връчи премията на президента на Украинската атлетическа асоциация Евгений Пронин в сряда (30) на срещата на Световния атлетически съвет в Рим.

“Не мога да се сетя за някой по-достоен от това за тазгодишната премия “, сподели Коу. “Това, което направиха президентът на украинската федерация по лека атлетика, треньорите и спортистите, е просто почтено за почитание и самопризнание от всички. “

След съветската инвазия в Украйна по-рано тази година, по-голямата част от елитните спортисти на Украйна не можаха да продължат да упражняват, а какво остава да се състезават. Но спортистите на страната демонстрираха забележителна устойчивост и се възползваха оптимално от всяка поддръжка, която им пристигна – в това число Фонда за подкрепяне на Украйна, който беше стартиран през април от Световната атлетика, Международната атлетическа фондация и Асоциацията на Диамантената лига.

След това елитните спортисти на Украйна съумяха да намерят различни места за тренировки в Европа и останалия свят и в последна сметка съумяха да се състезават на тазгодишните огромни интернационалните събития. През 2022 година Ярослава Магучих взе злато в скока на височина на Световното състезание по лека атлетика в зала Белград 22, до момента в който Марина Бек-Романчук завоюва европейската купа на троен скок през лятото, а зимата сграбчи сребърен орден в същата дисциплинираност в зала.

“Нашата страна и нашата федерация сега са в най-трудния стадий в нашата история. Ние обаче разбираме, че спортът освен би трябвало да живее, той би трябвало да се развива. Трудно е да се развие, само че сме възнамерявали най-малко пет спортни фестивала в Украйна през декември. Повечето от нашите спортисти са основани в други елементи на Европа сега и бихме желали да благодарим на Световната и Европейската атлетика за помощта. Нещата към момента са сложни, само че ние знаем задачата си и знаем по какъв начин да я реализираме ”, добави още Пронин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР