Украинската армия успява да отблъсне руските атаки в източните части

...
Украинската армия успява да отблъсне руските атаки в източните части
Коментари Харесай

Расте натискът срещу Бахмут, Шойгу инспектира руски военни в Украйна

Украинската войска съумява да отблъсне съветските офанзиви в източните елементи на Донецка област, само че сраженията към град Бахмут се ожесточават, оповестиха БНР с позоваване на Генералния щаб на украинската войска.

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се напън от съветските сили, заяви през днешния ден английското военно разузнаване, като означи, че яростни боеве се водят в града и покрайнините му, съобщи Ройтерс.

Украйна укрепва региона с елитни елементи, до момента в който съветската постоянна войска и силите на частната военна компания " Вагнер " са напреднали още повече в северните покрайнини на Бахмут, отбелязва английското министерство на защитата в ежедневната си разследваща сводка, оповестена в Туитър.

Два основни моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а следените от украинците пътища за доставяне са все по-ограничени, добавя разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел през вчерашния ден последните пътища, извеждащи от Бахмут, за да приключи обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й забележителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Москва заяви, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е инспектирал съветски сили, ситуирани в Украйна.
Висшите съветски военни рядко посещават фронтовата линия в Украйна след нашествието на Русия, която Москва назовава " специфична военна интервенция ", отбелязва Ройтерс.

Шойгу, оглавяващ съветското отбранително ведомство от 2012 година, е подложен на яростни рецензии от поддръжници на войната като шефа на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който предишния месец упрекна него и други в " държавна измяна ".

Съединените щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна в миг, когато мунициите на украинските сили са на изчерпване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР