Украинската армия продължава контранастъплението и освобождава нови райони и населени

...
Украинската армия продължава контранастъплението и освобождава нови райони и населени
Коментари Харесай

Украинската армия освобождава нови райони в Луганска област

Украинската войска продължава контранастъплението и освобождава нови региони и обитаеми места в Луганска област, оповестява Генералният щаб в Киев.

Според ръководителя на военната администрация на Луганска област Серхий Гайдай, до преди дни окупаторите са имали огромно предимство в артилерията, само че това се е трансформирало, откакто били разрушени хранилища и логистични линии за превозване на муниции, съобщи БНР.

Днес Министерството на здравеопазването на Украйна заяви, че от началото на широкомащабната война съветските сили целеустремено се пробват да унищожат здравната система в страната. За 8 месеца руснаците са нанесли вреди на повече от хиляда медицински заведения, като са били убити 29 цивилни лекари, а над 100 са били ранени, се споделя в отчета на министерството.

А съгласно министерство на защитата в Москва, през днешния ден съветските сили са атакували батарея от американски гаубици в региона на Шевченковка, а край град Запорожие са били изумени две пускови установки на американската реактивна система за залпов огън HIMARS.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР