Украинската армия продължава да напредва в южната част на Украйна,

...
Украинската армия продължава да напредва в южната част на Украйна,
Коментари Харесай

Проби ли украинската армия руската отбрана

Украинската войска продължава да напредва в южната част на Украйна, оповестява основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната, представен от ДПА.

На фронтовата линия след Роботино в Запорожка област за първи път са били видяни украински бронирани машини, минали идната съветска отбранителна линия.

Все още обаче не може да бъде доказано сигурно, че съветската отбранителна линия е била пробита.

В днешната си сводка за обстановката на бойното поле украинският общоприет щаб заяви за прогрес на украинските сили при източния град Бахмут и на южния фронт, както и за отблъснати съветски контраатаки при Роботино. За момента това не може да бъде доказано посредством самостоятелен източник, показва ДПА.

Руските позиции са предпазени с минни полета и така наречен " драконови зъби " - бетонни противотанкови структури.

Появата на украински бронирани машини зад съветската отбранителна линия потвърждава, че те могат да се движат по-свободно там, считат от Института за проучване на войната.

Украйна се стреми да напредне още повече, да доближи крайбрежията на Азовско море и да прекъсне сухопътната връзка сред Русия и Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година

Морето обаче към момента е на към 100 километра от украинските позиции и наблюдаващите се питат дали украинските войски могат да реализират тази цел до края на годината, отбелязва ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР