Украинската армия потвърди, че се е изтеглила от бомбардирания град

...
Украинската армия потвърди, че се е изтеглила от бомбардирания град
Коментари Харесай

Украинската армия се изтегля от Лисичанск. Русия има пълен контрол над Луганска област


Украинската войска удостовери, че се е изтеглила от бомбардирания град Лисичанск, откакто по-рано Москва разгласи, че го е превзела. Победата на Русия значи, че силите на страната към този момент имат цялостен надзор над Луганска област.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде обещание да си върне изгубената територия. Военните сили на страната оповестиха, че тактическото евакуиране от града ще избави живота на доста бойци, които ще се прегрупират, с цел да стартират контраатака благодарение на западни оръжия с огромен обхват.

Фокусът на бойното поле в този момент се измества към прилежащия район Донецк, където Киев към момента управлява елементи от територията.

„ Ако командирите на нашата войска изтеглят хора от избрани точки на фронта, където врагът има най-голямо преимущество в огневата мощност, и това се отнася и за Лисичанск, това значи единствено едно нещо, че ще се върнем с помощта на нашата тактичност, с помощта на увеличението на доставките на съвременни оръжия “, сподели Зеленски в свое изказване.

Той уточни, че Русия концентрира огневата си мощност на фронта в Донбас, само че Украйна ще отвърне на удара с оръжия с огромен обхват, като да вземем за пример доставените от Съединени американски щати ракетни установки HIMARS.

„ Фактът, че пазиме живота на нашите бойци, нашите хора, играе също толкоз значима роля. Ще възстановим стените, ще си върнем земята, само че хората би трябвало да бъдат предпазени на първо място “, добави Зеленски.

Откакто се отхвърли от нападението против столицата Киев, Русия концентрира военната си интервенция в източния район на Донбас, който включва районите Луганск и Донецк, където подкрепяните от Москва сепаратистки медиатори се бият против Украйна от 2014 година

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е уведомил президента Владимир Путин, че Луганск е " освободен ", предадоха от съветското министерството на защитата.

Преди малко повече от седмица съветските войски превзеха Северодонецк - град, трансфорат в руини след седмици на бомбардировки от страна на Москва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР