Украинската армия покани днес майките на руски войници, заловени в

...
Украинската армия покани днес майките на руски войници, заловени в
Коментари Харесай

Украйна покани майките на пленените руски войници да дойдат да си ги приберат

Украинската войска предложения през днешния ден майките на съветски бойци, хванати в страната, да си ги приберат, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1590
Киев твърди, че е взел десетки пленници от началото на съветската инвазия предходната седмица.

„ Взето е решение за връщане на пленените съветски бойци на майките им, в случай че дойдат в Украйна, в Киев, с цел да си ги приберат “, се споделя в изказване на украинското министерство на защитата.

Ведомството разгласява телефонни номера и имейл, посредством които майките може да получат информация за синовете си, които са пленници в Украйна.

В случай, че задържането на синовете им бъде доказано, съветските дами са съветвани да пътуват до Полша и по-късно да влязат в Украйна през граничен пункт.

" Ще бъдете посрещнати и отведени в Киев, където вашият наследник ще ви бъде върнат ", даде обещание украинското министерство на защитата.

То акцентира, че „ за разлика от фашистите на Владимир Путин, ние, украинците, не водим война против майките и техните пленени деца “.

По време на спора сред Москва и чеченските сепаратисти през 90-те на предишния и първото десетилетие на този век бяха изпратени на фронта доста млади съветски военнослужещи, някои от които бяха взети в плен. След това техните майки се активизираха, с цел да върнат живи синовете си или труповете им, без да се поколебаят да отидат в Чечения - придвижване, което разпали антивоенни митинги в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР