Украинската армия обяви днес, че се е изтеглила от Лисичанск

...
Украинската армия обяви днес, че се е изтеглила от Лисичанск
Коментари Харесай

Украинската армия обяви, че се е изтеглила от Лисичанск

Украинската войска разгласи през днешния ден, че се е изтеглила от Лисичанск - стратегически град в източната част на страната, който от седмици бе подложен на яростни офанзиви от съветските въоръжени сили и сепаратистите, съобщи Франс прес.

" За да бъде непокътнат животът на украинските бранители (на Лисичанск), бе взето решение за евакуиране " от града, сподели в изказване генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Той изясни, че " в изискванията на неведнъж предимство на съветските войски в артилерия, авиация, ракетни установки, муниции и персонален състав, продължаването на отбраната на града би имало съдбовни последствия ".

Тази заран Русия разгласи, че е открила надзор над Лисичанск - нещо, което бе отречено от украинския президент Володимир Зеленски на конференция следобяд.

Превземането на града значи, че съветската войска и сепаратистите към този момент управляват изцяло Луганска област. Сега те ще могат да се съсредоточат върху завладяването на Славянск и Краматорск, на към 80 километра на запад. Тези два огромни града се намират в Донецка област, която дружно с Луганска област образува промишления район Донбас, чието " цялостно избавление " е една от провъзгласените цели на съветската " специфична военна интервенция " в прилежаща Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР