Украинската армия обяви, че нейни сили са си върнали контрола

...
Украинската армия обяви, че нейни сили са си върнали контрола
Коментари Харесай

Украйна обяви успехи при контраофанзивата край Харков

Украинската войска разгласи, че нейни сили са си върнали контрола над редица обитаеми места край Харков в североизточната част на страната. В момента силите на Киев организират огромна контраатака край втория по величина град в страната.

С отблъскването на съветските войски, окупирали покрайнините на Харков от първите дни на войната, украинците се придвижват на отдалеченост, която им разрешава да нападат снабдителни линии на основните съветски сили на юг.

" Въоръжените сили на нашата страна ни предоставиха положителни вести за района към Харков. Окупаторите последователно биват изтласквани от града. Благодарен съм, на всичките ни бранители, които удържат фронта и в действителност демонстрират нечовешка мощ, с цел да освободят армията на окупаторите. Някога втората най-силна войска в света ", сподели украинският президент Володимир Зеленски.

В селата Стари Салтив и Вилхивка край Харков украински военнослужещи събраха телата на съветски бойци, починали в сраженията, оповестява Ройтерс, като публицистите на организация персонално удостоверяват информацията.

Руските сили се пробват да попречат на украинските войски да се придвижат напред към границата в региона на Харков, като завладяват напълно град Рубежне, заяви генералният щаб на Украйна рано в сряда.
Украинските граничари оповестиха, че съветските сили са обстрелвали районите към Суми и Чернигов покрай границата.

" Вражеските самолети два пъти са изстреляли неуправляеми ракети по граничните региони на Суми. Имаше и два случая на минометен обстрел в Черниговска област ", споделиха те в канала си в Telegram.

На юг украинските въоръжени сили обявиха, че са поразили девет противников цели, като вражеските загуби са били 79 военнослужещи и 12 единици съоръжение, в това число бронирани машини и гаубици. Руският обстрел е концентриран в региона на Николаев, където са потърпевши частни домове, ферми и електропроводи.

Руските сили продължиха да удрят стоманодобивния цех " Азовстал " в южното пристанище Мариупол с артилерия, танкове и самолетни бомбардировки, заяви генералният щаб на Украйна.

Украйна твърди, че десетки хиляди хора са били убити в града по време на два месеца на съветска блокада единствено в Мариупол.

На този декор Русия се пробва да укрепи отбраната на Змийския остров. “Ако Русия укрепи позицията си на Змийския остров със стратегическа противовъздушна защита и крилати ракети за брегова защита, те биха могли да преобладават в северозападното Черно море “, написа английското министерство на защитата в постоянен бюлетин.

Корабите за доставяне на Русия имат минимална отбрана в западното Черно море след отдръпването на съветския флот към Крим след загубата на флагманския транспортен съд " Москва ", се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР