Украинската армия e подпалила тонове зърно в складовете на пристанището

...
Украинската армия e подпалила тонове зърно в складовете на пристанището
Коментари Харесай

ДНР: Украинската армия подпали тонове зърно при отстъплението си от Мариупол

Украинската войска e запалила тонове зърно в складовете на пристанището в Мариупол по време на отстъплението си. Това съобщи пред РИА Новости съветникът на ръководителя на Донецката национална република Ян Гагин.

Той означи, че в пристанището има доста царевица и пшеница, само че в този момент по-голямата част от зърното е неизползваема.

" Това се дължи на обстоятелството, че врагът, изтегляйки се от пристанището, възпламени зърнохранилищата, тъй че ДНР да не получи това зърно, тъй че да е невероятно то да се употребява по никакъв метод, акцентира Гагин и добави, че гасенето е траяло няколко дни, само че без резултат.

По думи на съветника става дума за тонове зърно.

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия не слага никакви условия за експорт на зърно от украинските пристанища.
 Лукашенко склонен Украйна да изнася зърното си през Беларус
Лукашенко склонен Украйна да изнася зърното си през Беларус

Заради разрастващата се продоволствена рецесия

Той означи и че изказванията, че Москва не разрешава да се изнася украинско зърно, са блъф.

Кремъл упорства Украйна би трябвало да разчисти методите към пристанищата, а Русия, от своя страна, ще подсигурява

Киев назова думите на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли повдигане на в подмяна на анулация на част от антируските наказания.
 Русия е подготвена да подсигурява сигурността на корабите, пренасящи зърно от Украйна
Русия е подготвена да подсигурява сигурността на корабите, пренасящи зърно от Украйна

Путин ще разисква с Африканския съюз деблокиране на ресурси от зърно и пшеница

Путин е упрекван, че употребява храната и глада като оръжие , защото силите му към този момент месеци наред блокират жизненоважни пристанища и нападат селскостопанските логистични центрове в Украйна , която е главен експортьор на огромна част от зърнените култури в света.

Заедно Русия и Украйна обезпечават повече от една четвърт от зърнените култури в света , както и други значими съществени артикули за готвене като слънчогледовото олио.

Нарушаването на износа на селскостопански артикули докара до повишаване на цените на храните, изключително за африканските и близкоизточните страни , които разчитат в огромна степен на импорт от Русия и Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР