Украинската армия е готова да започне контраофанзивата, която се очаква

...
Украинската армия е готова да започне контраофанзивата, която се очаква
Коментари Харесай

Олексий Данилов: Нямаме право на грешка

Украинската войска е подготвена да стартира контраофанзивата, която се чака от нея отдавна. Това декларира секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов пред BBC. Той не показва съответна дата - офанзивата може да стартира " на следващия ден, вдругиден или след седмица ".

Украйна няма право на неточност, тъй като това е " историческа опция ", която не трябва да се пропуща, споделя още Данилов. BBС категорично показва, че изявлението е било прекратено от телефонно известие от Зеленски, който го извика на среща, с цел да обсъдят контраофанзивата.

Украинското разузнаване удостоверява, че част от силите на ЧВК " Вагнер " се изтеглят от Бахмут, само че това не значи, че те ще спрат да се бият за руснаците против украинската войска. Данилов декларира, че данните са им, че вагнеровците се прегрупират на още три места ". Украйна възнамерява контранастъпление от месеци, а съветските войски се приготвят да се пазят. Данилов съобщи, че ВСУ ще стартират нахлуване, когато украинските командири решат, че могат да реализират " най-хубавия резултат " сега.

" Това може да се случи на следващия ден, вдругиден или след седмица ", сподели секретарят на Съвета по сигурността. - Ще бъде необичайно, в случай че посоча дати за началото на тези или тези събития. Това не е допустимо... Пред страната ни стои доста виновна задача. И ние разбираме, че нямаме право да вършим неточности.

Данилов е " безусловно спокоен " за това, че Русия стартира да разполага нуклеарни оръжия в Беларус: " Това не е някаква вест за нас. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР