Украинската агенция за борба с корупцията заяви, че ще разследва

...
Украинската агенция за борба с корупцията заяви, че ще разследва
Коментари Харесай

Данъчна декларация: Украински депутат спечелил три пъти от лотарията

Украинската организация за битка с корупцията съобщи, че ще проверява случая с опозиционен водач, който в данъчната си декларация е показал, че е спечелил три пъти от националната лотария – общо 571 045 гривни (21 335 долара), съобщи Ройтерс.

От предходната година украинските депутати и държавни чиновници би трябвало да заявяват приходите си в онлайн база данни като мярка срещу корупцията.

Сега Антикорупционната организация сподели, че ще прегледа декларацията на Олех Ляшко и даде обещание в официално съобщение, че ще предприеме ограниченията, планувани от закона, в случай че бъдат открити нарушавания.

Първите заявления преди година шокираха украинците, защото някои длъжностни лица заявиха, че имат стотици хиляди долари в брой, по няколко първокласни коли и големи площи земя.

Ляшко, началник на популистката Радикална партия, който се самоизтъква като представител на елементарните хора, е заявил предходната година, че има парцел в най-скъпия квартал на Киев, а семейството му разполага с над 1 млн. $ в брой.

Средната заплата в Украйна е 267 $.

Ляшко обнови през вчерашния ден декларацията си, с цел да заяви за облагите от
лотарията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР