Украинска военна база, разположена на около 15 км от границата

...
Украинска военна база, разположена на около 15 км от границата
Коментари Харесай

Руски ракети са насочени към военна база в Западна Украйна, твърди официален представител

Украинска военна база , ситуирана на към 15 км от границата с Полша, е била обект на съветска ракетна офанзива рано сутринта във вторник, съгласно информация на Максим Козицки, началник на регионалната военна администрация в Лвов, оповестява CNN.

Козицки не даде повече детайлности в обява в Telegram късно през нощта, като сподели единствено, че спомагателна информация ще бъде оповестена сутринта.

Около 12:45 ч. локално време (17:45 ч. по Гринуич) в центъра на Лвов са чути серия от детонации, малко откакто в града са прозвучали сирените за въздушна паника. Член на екипа на Си Ен Ен в града видя, че противовъздушната защита е ориентирана на северозапад - в посока на военния обект Яворов, намиращ се на към 40 км.

 

В първото си изказване в Telegram малко откакто в 1:15 ч. локално време (6:15 ч. българско) бе оповестено, че системите за противовъздушна защита са реагирали на офанзивата, Козицки сподели единствено, че е имало заплаха да се случи нещо. Кметът на Лвов Андрий Садовий в обява на страницата си във Фейсбук съобщи, че не може да удостовери никаква информация за вероятни ракетни удари в самия Лвов.

 

 

От началото на войната Яворов е бил обект на набези най-малко три пъти. При първото нахлуване на 13 март бяха убити повече от 30 души.

 

 

При ударите на съветските ракети са изумени и обекти в Лвов, в това число цех за самолетни елементи, склад за гориво и няколко електрически подстанции.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР