Украинска майка на три деца се е въоръжила с огромна

...
Украинска майка на три деца се е въоръжила с огромна
Коментари Харесай

Украинска майка си купи снайпер и обеща: „Ще се бием за Киев“

Украинска майка на три деца се е въоръжила с голяма пушка в миг, когато хиляди цивилни украинци се приготвят за възможна инвазия от страна на Русия, написа.

Мариана Жагло е надалеч от типичния украински боец, само че

52-годишната жена, която е специалист по маркетинг споделя, че е подготвена да направи всичко належащо, с цел да отбрани страната си .

„ Като майка не желая децата ми да наследят днешните проблеми на Украйна или тези същите закани да бъдат отправяни и към тях. По-добре е да се оправя с това в този момент “, изяснява Мариана.

„ Ако се наложи, ще се бием за Киев, ще се бием, с цел да защитим града си. Ако има потребност да стартира пукотевица, тогава ще стартира да изстрелвам “, безапелационна е майката, до момента в който демонстрира новата си пушка Zbroyar Z-15 в жилището си в украинската столица.

Mother-of-three Mariana Zhaglo, 52, is far from a typical Ukrainian soldier
But the marketing researcher is prepared for war amid tensions with Russia
— Space-reporter-news (@Spacereportern1)
Тя изясни, че Zbroyar Z-15 е ловна пушка, само че дамата няма желание да върви на лов. „ Никога през живота си не съм ходила на лов.

Купих тази карабина, откакто слушах по какъв начин бойци разискват коя е най-хубавата пушка “ ,

споделя Мариана пред The ​​Times.

Маркетинговият специалист е единствено една от хилядите украинци, които неотдавна се причислиха към националните сили за териториална защита (TDF) – доброволна част от армията, чиято бройка набъбна на фона на възходящото напрежение на съветската граница.

Мариана обаче не просто си е купила ловна пушка.

Тя е минала двуседмичен курс за снайперист

и е добавила някои неща към оръжието – бипод (бел. ред. V-образна стойка за оръжието), телескопичен мерник и заглушител – с цел да е сигурна, че ще бъде допустимо най-смъртоносна.

Освен това дамата е похарчила солидна сума и за военно облекло – каска, камуфлаж за сняг, бронежилетка, боеприпаси и ботуши – и се е запасила с консерви, с цел да може да остане барикадирана в жилището си няколко седмици, в случай че се наложи.

Киевският клон на TDF организира подготвително обучение през уикенда в покрити със сняг гори отвън столицата, до момента в който десетки цивилни в цялата страна, доста от които млади, са се записали в сходни стратегии за образование, с цел да получат съществени бойни умения. В случай на евентуална инвазия от страна на Русия, тези младежи ще бъдат част от гражданската опозиция на страната, която ще продължи битката против съветските бойци, в случай че 255-хилядната постоянна войска на Украйна бъде победена.

Мариана сподели още пред, че

доста украинци са се научили да живеят със опасността от евентуална инвазия откогато Русия анексира Крим

през 2014 година, и сподели, че не е извънредно Русия от време на време да усилва разполагането на войски покрай границата.

Но тя остава твърда в желанието си да остане в столицата и да се бори при положение на настъпление. „ Нито брачният партньор ми, нито аз нямаме живи родственици някъде, няма къде другаде да отидем. Това е нашият дом. Ще се борим за него “, изрично е дамата.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР