Украинска делегация, изпратена на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа

...
Украинска делегация, изпратена на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа
Коментари Харесай

Украинската делегация напусна шумно Съвета на Европа заради Русия

Украинска делегация, изпратена на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), напусна демонстративно масата за договаряния, откакто беше дадена опция Русия да се върне в границите на организацията, заяви „ Гардиън ”.
Решението на съдебна експертиза пристигна след гласоподаване, приключило със 118 на 62 гласа за присъединяване на Москва. Така Русия получи достъп в ПАСЕ след 5-годишно спиране.

През 2014 година Кремъл беше наказан да заплаща 28 млн. лири годишен импорт към Съвета на Европа поради спора в Украйна и анексирането на Крим. Тогава Москва реши да бойкотира асамблеята, а през 2017 година спря и да заплаща таксата. Русия пък дори заплаши преди време да напусне организацията, в която членуват 47 страни, в случай че не ѝ бъдат възобновени правата да гласоподава.

Основното терзание на европейските органи е елементарният съветски жител да не загуби правото си да апелира пред Европейския съд по правата на индивида при случаи на репресии и злоупотреби от страна на полиция, прокуратура и други органи. Всяка година съдът отрежда на Русия да заплаща милиони евро отплата.

Активисти предизвестяват, че вероятно овакантяване на диалозите от съветска страна, т.н рукзит, ще има отрицателни последствия върху правоприлагането и в пандизите.

Украинските делегати обявиха през днешния ден, че присъединяване на Русия в сходни съвещания демонстрира уязвимост на Европа и некадърност да бъде овладяна Москва.

„ Нашият народ проля кръв, с цел да опази животите ви. Ние спряхме агресора на границата. Дадохме опция за нова визия на Европа. Това са подправени полезности, правила и двойни стандарти”, разясниха яростно украинските представители, цитира bTV.

В рецензиите се включи и новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски, който показа, че е отчаян от решението на институцията.

Външният министър на Русия Сергей Лавров изясни, че страната ще заплати дължимото, когато правата ѝ бъдат върнати. Президентският представител Дмитрий Песков разяснява, че това не е политическа победа, а такава на здравия разсъдък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР