Украинката Ярослава Магучих подобри собствения си световен рекорд за девойки

...
Украинката Ярослава Магучих подобри собствения си световен рекорд за девойки
Коментари Харесай

Ярослава Магучих подобри собствения си световен рекорд за девойки до 20 години в скока на височина

Украинката Ярослава Магучих усъвършенства личния си международен връх за девойки до 20 години в скока на височина, откакто завоюва първото място на интернационалния шампионат по лека атлетика в зала в немския град Карсруе с достижение от 202 сантиметра.

На второ място остана нейната сънародничка Юлия Левченко със 199 см. на 18 януари Магучих направи първата си корекция на международния връх - 201 см на шампионат в Лвов. В Карсруе тя направи три несполучливи опита на 204 см, макар че в третия си скок беше доста близо да преодолее височината.

Още четири най-хубави достижения в света за сезона бяха реализирани на шампионата в немския град. Европейската и международна вицешампионка Марина Бех-Романчук (Украйна) победи на скок дължина с 6.92 метра.

Фанту Ворку от Етиопия завоюва на 300 метра при дамите с 8:37.58 минути, а при мъжете победи Бетуел Бирген от Кения със 7:38.50 минути. Победата в бягането на 800 метра за мъже завоюва Мустафа Смайли от Мароко. Световният рекордьор в скока на височина Рено Лавийени от Франция победи в дисциплината с 5.70 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР