Украинката Наталия Йелина и молдовецът Еуджениу Бабин оцеляха като по

...
Украинката Наталия Йелина и молдовецът Еуджениу Бабин оцеляха като по
Коментари Харесай

Украинка и молдовец лежали заровени под отломките на моста „Моранди”, сега се женят

Украинката Наталия Йелина и молдовецът Еуджениу Бабин оцеляха като по знамение при сриването на моста „ Моранди ” в Генуа. Двамата пресичали виадукта с колата си, тъкмо когато той падна.

„ Тези дни взехме решение да се оженим ”, споделя в изявление за в. ”Кориере каузи сера ” двойката. И Наталия, и Еуджениу, към момента се възвръщат от раните и от контузиите си в болничното заведение в Генуа.

Двамата се срещнали преди 13 година в Италия. Живеели в Санта Мария Капуа Ветере, до Казерта, област Кампания. Озовали се на моста „ Моранди ”, защото тъкмо в този миг пътували за мечтаната си почивка към Лазурния бряг. Колата им полита към пропастта, зейнала под виадукта, и се озовава на дъното дружно с елементи от асфалт, пилони и тиранти от моста. Двамата оцеляват, защото се намират в празно пространство от 50 см. Четири часа стоят в мрака измежду отломките, до момента в който един пожарникар не ги отмества парче по парче. За шанс, техните крясъци са чути в точния момент от спасителите. По знамение двамата не изгубили нито схващане, нито кръв при нещастието.

Еуджениу счита за знамение и обстоятелството, че с тях в колата не бил синът на Наталия.

„ Мостът стартира да се повдига, и разбрах, че се случваше нещо извънредно. Когато свършихме полета си към земята под нас и когато спряхме да се търкаляме, си казахме – още сме живи. Най-много се страхувахме от мисълта, че няма да ни открият. В този миг си мислех за родителите ми и за сина ми, които щяха да останат сами ”, споделя Наталия.

„ Започнах да размърдвам краката и ръцете си и споделих и на Наталия да прави същото. След това започнахме да натискаме клаксона, до момента в който не се изтощи акумулаторът. Когато чухме гласове, долитащи отдалече, започнахме да викаме ”, добавя Еуджениу. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР