Украинката Даяна Ястремска поднесе първата голяма изненада при жените на

...
Украинката Даяна Ястремска поднесе първата голяма изненада при жените на
Коментари Харесай

Седмата в света отпадна от Аустрелиън Оупън

Украинката Даяна Ястремска сервира първата огромна изненада при дамите на Australian Open. Украинката отстрани седмата в международната класация Маркета Вондрушова, освен това повече от безапелационно - 6:1, 6:2.

Ястремска е някогашна номер 21 в света, само че тази година трябваше да мине през квалификациите в Мелбърн. Тя имаше потребност от по-малко от час, с цел да съкруши настоящата шампионка от “Уимбълдън ” Вондрушова. Чехкинята направи единствено 5 уинъра и позволи 7 двойни неточности. Тя беше пробита общо 5 пъти и напусна конкуренцията.

Напред продължава и друга украинка - Елина Свитолина. 19-ата сложена в главната скица в профил тийнейджърката Тайла Престън с 6:2, 6:2, а в идващия кръг ще се изправи против първата ракета на България Виктория Томова.

Свитолина изоставаше с 1:2 първоначално, след което не загуби различен гейм в откриващия сет. Втората част се разви по подобен метод и украинската тенисистка безпроблемно затвори мача без да би трябвало да избавя нито една точка за пробив.

Коко Гоф също беше безапелационна на старта. Американката се оправи с Анна Каролина Шмидлова от Словакия - 6:3, 6:0, а във втория кръг ще премери сили със сънародничката си Каролин Доулхайд.

Четвъртата в схемата Гоф беше доста ефикасна на ретур, а също така разреши на Шмидлова да направи единствено два уинъра.

За втория кръг се класираха още Линда Носкова, Сторм Хънтър, Варвара Грачева, Надя Подорска и Кая Юван.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР