Украинка и рускиня участваха в службата за Кръстния път на

...
Украинка и рускиня участваха в службата за Кръстния път на
Коментари Харесай

Украинка и рускиня участваха в службата на папата за Разпети петък

Украинка и рускиня участваха в службата за " Кръстния път " на папа Франциск на Разпети петък, само че словото, което написаха, беше отхвърлено, откакто украинци стачкуваха, заявявайки, че войната го е направила неуместно, оповестява Ройтерс.

Традиционната върволица " Via Crucis " при римския Колизеум стана обект на несъгласия по-рано тази седмица, когато в програмата беше оповестено, че двете приятелки - здравна сестра и стажантка в болница в Рим - ще вземат участие.

Факелното шествие пресъздава 14-те стадия от пътя, извървян от Исус от осъждането му до гибелта и погребението му. Процесията постоянно е проведена по този начин, че тези, които носят кръста от една точка до идната, отразяват събитията по света.

Архиепископ Святослав Шевчук, началник на Украинската гръко-католическа черква, назова тяхното включване неуместно и двусмислено, защото не " взема под внимание подтекста на военната експанзия на Русия против Украйна ".

В истинския текст на словото, което двете дами написаха, се приказва за гибел, загуба на полезности, гняв, примирие и помиряване макар бомбардировките.

Шевчук съобщи, че текстът, който беше утвърден от Ватикана, е " неудобен и даже афектиран, изключително в подтекста на предстоящата втора, още по-кървава офанзива на съветските на съветските войски в нашите градове и села ".

Посланикът на Украйна във Ватикана Андрий Юраш също изрази паниката си.

В петък вечерта истинският текст от към 200 думи беше сменен с две фрази: " Когато си изправен пред гибелта, мълчанието е по-красноречиво от думите. Нека всички се спрем в тиха молитва и всеки да се моли в сърцето си за мир в света ".

След това тълпата от няколко хиляди души резервира безмълвие толкоз дълго, колкото би лишило прочитането на истинското по-дълго обръщение.

Папа Франциск наблюдаваше процесията, седнал на бял стол.

В последната си молитва той помоли Бог да разреши на " съперниците да си свидлив ръцете, с цел да могат да вкусят взаимна амнистия, да разоръжи ръката, вдигната от брат против брат, тъй че единодушието може да произлезе оттова, където в този момент има омразата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР